Bartomeu Jaume Masferrer

L’expresident del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu i el seu exassessor, Jaume Masferrer, han estat posats en llibertat provisional després que els dos detinguts no hagin volgut declarar davant la magistrada Alejandra Gil, que ha aixecat el secret de sumari del cas.

Comunicat del TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s’ha pronunciat i el Jutjat d’Instrucció núm. 13 de Barcelona ha emès un comunicat en què explica que “dins una causa oberta el maig del 2020 per delictes d’administració deslleial i corrupció en els negocis, ha pres declaració avui als exdirectius del FC Barcelona Josep M. Bartomeu i Jaume Masferrer, en qualitat d’investigats. Els dos investigats, que avui han passat a disposició judicial, s’han acollit al dret a no declarar i la magistrada n’ha acordat la llibertat provisional. La causa, de la qual s’ha aixecat el secret de sumari, segueix oberta”.

Possibles conseqüències penals

El conegut advocat penalista José María Fuster Fabra en declaracions al programa ‘El larguero’, de la Cadena SER, el mateix mitjà de comunicació que va destapar tota la trama del Barçagate, ha explicat quines podrien ser les possibles conseqüències penals en l’hipotètic cas que imputessin i condemnessin els exdirigents blaugrana ara investigats.

La pena per administració deslleial seria d’un a tres anys de presó. I en el cas de corrupció entre particulars, les penes podrien oscil·lar entre els sis mesos i els quatre anys de presó.

Josep Maria Bartomeu, Jaume Masferrer, Òscar Grau i Román Gómez Punti són de moment investigats, en espera que hi hagi la resolució del judici per saber els càrrecs que acaben assignant a cadascú.