Ousmane Dembélé s’ha lesionat molt des que va arribar a can Barça. La darrera vegada ha estat aquest mes de febrer quan semblava que s’havia recuperat dels problemes al bíceps femoral de la cuixa dreta que s’havia fet el 27 de setembre del 2019. Aquesta nova lesió, una ruptura completa del tendó proximal del bíceps femoral de la cama dreta, pot fer-li perdre el que resta de temporada. Una altra vegada. Una sentència que es repeteix com un mantra des que el francès va arribar al Barça l’estiu del 2017 després de pagar més de 110 milions al Borussia de Dortmund. Aquesta és la vuitena lesió en tres temporades. Uns contratemps que l’han portat a perdre’s 60 partits… de moment. En total podrien ser més de 80 partits sense jugar en tres temporades. Si es confirmen els sis mesos de baixa, Dembéle superarà, a finals de maig, els 430 dies sense jugar amb la samarreta blaugrana, o el que és el mateix, 1 any i dos mesos.

Dembélé, un calvari que comença a Getafe

El mosquit va patir la primera lesió el setembre del 2017 a Getafe. Intentant salvar una pilota que marxava fora va fer un mal gest i es va trencar el tendó del bíceps femoral de la seva cama esquerra. Una lesió complicada de la qual es va haver d’operar amb un dels millors especialistes. Resultat: 110 dies de baixa i 20 partits fora de l’equip.

Dembélé, lesió de nou

La temporada 2017-18, per oblidar

Aquella lesió no va ser l’única de la seva primera temporada com a jugador blaugrana. Un cop recuperat, Dembélé es va fer mal al semitendinós de la cuixa esquerra. Una lesió davant la Reial Societat el 14 de gener que no li va permetre tornar a jugar fins 26 dies després. Entre Lliga i Copa, l’extrem va deixar de participar en vuit partits. Però aquell curs encara va tenir una petita lesió més. Un esquinç al turmell dret va fer que es perdés un partit més. En total, en la seva primera temporada, Dembélé va poder jugar en 23 partits, mentre que en 28 no va poder anar convocat.

Tres lesions semblants

La seva segona temporada va ser un pèl millor. Tot i que també es va lesionar tres cops, cap va ser tan virulenta com la primera. En totes tres es va perdre quatre partits i va estar uns 20 dies de baixa. Primer es va fer un esquinç al turmell esquerre i després una lesió muscular a cada bíceps femoral. En resum, 12 partits allunyat del terreny de joc i 66 dies sense participar

Un inici decebedor

La temporada actual no ha començat gaire millor. Després de caure davant l’Athletic Club, Dembélé va aprofitar els dies de festa per marxar al Senegal. Ho va fer amb molèsties. Unes molèsties que, a l’entrenament del 19 d’agost, van derivar en una nova lesió al bíceps femoral de la seva cama esquerra. Després de recuperar-se, el francès va tornar a caure per uns molèsties amb sobrecàrrega als isquiotibials a la cuixa esquerra. La lesió d’ara és a la cuixa esquerra, però també a la zona del bíceps femoral, un múscul “maleït” per al francès.