“En garde, pretes, allez!” Són les tres instruccions que es donen per començar els combats d’esgrima. I és el tret de sortida del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona d’esgrima, esdeveniment en què podem trobar les millors espasistes del circuit femení.

En aquesta prova de la Copa del Món s’ha batut el rècord de participació, amb un total de 247 especialistes procedents de 45 països.

Un paper important el té el públic assistent, d’allò més fidel i molt proper a l’esport de l’esgrima.

Les primeres eliminatòries han donat pas als enfrontaments clau de les semifinals i la final del torneig, en què tot s’ha cuidat fins a l’últim detall: la col·locació de les banderes i l’acompanyament de les esportistes.

La competició sempre amaga sorpreses i avui les favorites al podi no han tingut la sort de costat. Ni l’estoniana Julia Beljajeva, actual número u mundial, ni la campiona mundial russa Tatiana Gudkova han pogut aconseguir un lloc a les semifinals.

Tampoc la vigent campiona del Ciutat de Barcelona, la xinesa Yiwen Sun, que ha cedit el tron a una de les seves compatriotes, Mingye Zhu, molt emocionada pel seu primer triomf internacional.

Per tancar la cita barcelonina amb l’esgrima, demà se’n disputarà la competició per equips.