El Barça de basquet és un vaixell a la deriva. I ho és, sobretot, des de fa tres temporades. La secció, amb un dels pressupostos més elevats d’Europa, incomprensivament no acaba de trobar l’engranatge ideal. Svetislav Pesic agafa les regnes de l’equip a mitja temporada per mirar de canviar la dinàmica negativa.

La temporada 2015/2016 va ser la darrera de Xavi Pascual al capdavant de l’equip. Els blaugrana van aconseguir el seu últim títol, la Supercopa d’Espanya. Però el paper de l’equip a la Lliga, l’Eurolliga i la Copa, amb 53 victòries i 23 derrotes, no va acabar de convèncer.

Xavi Pascual al Palau

Després de vuit temporades i mitja, el relleu el va agafar Bartzokas. L’equip va protagonitzar una temporada marcada per les lesions. Es va acabar el curs sense cap títol i amb un balanç de 36 victòries i 33 derrotes. Una estadística que va provocar la destitució del tècnic grec.

Georgios Bartzokas quan va ser tècnic del FC Barcelona Lassa

Aquest curs, va començar amb un canvi a tota l’estructura de la secció i amb nou tècnic. Malgrat tot, l’arribada de Sito Alonso i 10 jugadors no ha fet millorar els resultats. El balanç de 19 victòries i 21 derrotes ha forçat la sortida de l’entrenador madrileny a mitja temporada.

Sito Alonso a la sala de premsa del Palau Blaugrana

Tres anys marcats per la irregularitat, que Pesic intentarà reconduir.