Brian Olivan lesió
@RCDEspanyol

Brian Oliván és una peça fonamental a l’equip de Diego Martínez. El polivalent defensor blanc-i-blau s’havia establert al lateral esquerre amb molt bones actuacions defensives i ofensives fent cinc assistències, les mateixes que Balde o De Marcos, sent els defenses que més passades de gol ha fet en aquesta Lliga.

La seva lesió contra el Valladolid va obrir una capsa de pandora que semblava tancada a l’Espanyol, el seu teòric suplent i l’únic lateral esquerre pur a l’Espanyol Adrià Pedrosa no està lesionat, però tampoc juga i, algunes veus indiquen que la no renovació té alguna a cosa a veure. Per tant, Diego Martínez ha provat fins a cinc jugadors per suplir Brian Oliván.

Contra el Valladolid Óscar Gil, Pierre Gabriel i José Carlos Lazo

En el minut 9 del Reial Valladolid-RCD Espanyol van saltar les alarmes perquè Brian Oliván demana el canvi. Diego Martínez introdueix Pierre Gabriel que era el teòric lateral suplent, ja que podia jugar per les dues bandes. Però l’entrenador de l’Espanyol va posar Óscar Gil a l’esquerre i Pierre Gabriel a la dreta. Al descans del partit, Óscar Gil és substituït per Rubén Sánchez, però qui ocupa el carril esquerre és Pierre Gabriel, i el mateix Rubén va a la dreta. Al minut 81, Pierre Gabriel és substituït i qui acaba el partit de lateral esquerre és José Carlos Lazo. El partit va finalitzar 2 a 1 a favor del Valladolid.

Leandro Cabrebra, al Bernabéu

El següent partit de l’Espanyol va ser al Santiago Bernabéu contra el Reial Madrid i, amb la baixa segura de Brian Oliván, hi havia dubtes de qui ocuparia el lateral esquerre, si Óscar Gil o Pierre Gabriel. Diego Martínez va sorprendre a tots, utilitzant Leandro Cabrera, el central reconvertit a lateral va fer un partit acceptable donades les circumstàncies. Va jugar els 90 minuts. El resultat va ser 3 a 1 a favor del Reial Madrid.

Leandro Cabrera i Javi Puado contra el Celta

L’últim partit que ha jugat l’Espanyol va ser a l’RCDE Stadium contra el Celta de Vigo. Leandro Cabrera va continuar ocupant el lateral esquerre, però la seva primera part va ser nefasta, no li va sortir res, va provocar un penal i va veure la cinquena groga que li farà perdre’s el derbi contra el Girona. Al descans va ser substituït per Javi Puado. Per sorpresa de molts aficionats, la segona part va ser el mateix Puado el que va actuar de lateral esquerre, sent el cinquè des de la lesió de Brian Oliván. L’extrem blanc-i-blau va fer-ho de forma bastant acceptable, tot i no ser la seva posició ideal. El partit va acabar 1 a 3 a favor del Celta.