Joan Laporta ha explicat que la Superlliga continua progressant. L‘empresa A22 ha presentat un nou model de Superlliga, tal com ha informat el diari ‘El País’. Consta deu punts i la principal novetat és que busca la convivència amb les lligues nacionals i s’obre a més clubs. El president del Barça ha volgut remarcar que busquen una competició atractiva i respectuosa amb la salut dels jugadors. “Ara per ara és impossible competir contra els clubs estats i contra la Premier, que ha destinant 7.000 M a la seva competició”. Però Laporta ha insistit que es farà per la via de diàleg amb la UEFA i amb les lligues nacionals, però que la governança de la competició la tindran els clubs.

El nou decàleg de la Superlliga

  1. Competició oberta, els equips es classifiquen per mèrits esportius a les lligues domèstiques.
    En la nova Superlliga hi participarien entre 60 i 80 clubs repartits en diverses divisions. No hi hauria membres permanents, sinó que es basaria en l’actuació a les lligues nacionals.
  2. Els clubs participaran en totes les competicions nacionals
    Tots els equips que juguin la Superlliga també competiran a tots els campionats nacionals i s’ha de buscar millorar la competitivitat en aquestes competicions.
  3. Millor distribució de recursos i regles financeres rigoroses
    Els equips que hi participin jugaran un mínim de 14 partits per així garantir una certa estabilitat econòmica. També s’ha de millorar la distribució dels recursos monetaris i tenir normes de control rigoroses.
  4. El més important és la salut dels jugadors
    Fixar la quantitat de partits que poder jugar els jugadors durant l’any per preservar la salut i no augmentar el nombre de jornades de competició europea que existeixen.
  5. La governança està en els clubs, però han de ser transparents
    Els clubs manen, ja que són els que s’arrisquen perquè tot funcioni. També es limitarà la despesa en salaris i traspassos segons el percentatge fix d’ingressos anuals. Però els clubs només podran basar els seus recursos amb allò que generin, sense injeccions de tercers.
  6. La millor competició futbolística
    Que tothom gaudeixi, que els joves ho vegin com una competició dinàmica, similar a les americanes, per això és necessari tenir els millors jugadors i fer partit emocionants.
  7. Els seguidors són molt importants i s’ha de millorar la seva experiència
    Buscar millores perquè els aficionats puguin accedir als partits a fora de casa, a més de normes per les infraestructures, en especial, dels estadis.
  8. S’ha de potenciar el futbol femení i el futbol base
    El futbol femení s’ha de posar en el focus, promocionar-ne les competicions. També les del futbol base ampliant el finançament.
  9. La solidaritat és clau, s’ha d’ajudar els clubs que no hi participin i a causes socials
    Aquells clubs que no hi participin també han de rebre ajuda per evitar unes diferències que siguin insalvables, per això es destinarien 400 milions a aquests clubs i també a causes socials. Tot això serà supervisat per una autoritat independent.
  10. Tot s’ha d’ajustar a la normativa de la Unió Europea
    Els 27 estats membres estaran convidats al projecte i que la jurisdicció esportiva es basarà en el que marqui la UE i l’estat de benestar i no a altres sistemes. La supervisió final estaria sota el sistema judicial de la UE.

Demanda de Barça i Reial Madrid a Tebas pels drets audiovisuals

Un jutjat de Madrid ha admès a tràmit la denuncia presentada pel Barça i pel Madrid per la prohibició de Javier Tebas de deixar-los votar a l’Òrgan de Control de la Gestió de Drets Audiovisuals durant els mesos de març, abril i maig del 2022. Els dos clubs al·leguen que és una decisió unilateral i il·legítima i que és un òrgan on voten molt pocs clubs, ja que, a banda d’aquests dos, hi ha tres clubs de primera triats per tots (Atlètic de Madrid i Osasuna) i un de segona (Ponferradina) a més de Javier Tebas.