Lamine Yamal ha tornat a marcar després de 13 partits sense fer-ho. El jove jugador del Barça ha anotat l’1-0 en l’amistós que el conjunt blaugrana ha disputat a Dallas, als Estats Units, contra el Club Amèrica de Mèxic. L’extrem, titular en l’11 de Xavi Hernández, s’ha inventat una jugada que recorda els eslàloms que feia Leo Messi des del perfil dret de l’atac quan vestia amb la samarreta del Barça. Lamine Yamal ha entrat a l’àrea i ha creuat el xut per acabar fent el primer gol del Barça.

Derrota del Barça tot i avançar-se amb gol de Lamine

Tot i la diana de Lamine Yamal en el minut 6 de partit, el Barça no ha pogut acabar l’any amb una victòria en l’amistós de Dallas. L’Amèrica de Mèxic ha igualat l’1-0 inicial amb un gol de Quiñones poc més tard (minut 12). El Barça no ha abaixat els braços i de nou ha colpejat: Marc Guiu, que tot el que toca ho transforma en or, ha fet el 2-1 en culminar una centrada lateral.

Els canvis no han beneficiat el Barça, que ha vist com l’Amèrica li capgirava el marcador en el segon temps. Quiñones, de nou, ha superat Astralaga en l’inici de la represa (minut 50) i ha tornat a igualar el marcador. El Barça, en diverses ocasions, ho ha intentat mitjançant Ferran Torres però no ha sabut traduir les ocasions en gol. Qui sí que ho ha sabut fer és Henry Martin, que ha fet el 2-3 definitiu en el 82.

Xavi ha fet debutar cinc jugadors

Cinc jugadors del planter han debutat aquest divendres de matinada amb el Barça. Ander Astralaga ha jugat pràcticament tot el partit sota els pals de la porteria del conjunt blaugrana i ha estat substituït pel porter juvenil Diego Kochen, que també ha disputat els seus primers minuts amb el primer equip culer. A més d’Atralaga, han estat titulars i han debutat: el central de 16 anys Pau Cubarsí i el lateral esquerra Gerard Martín. Tots dos han estat titulars. A més, el defensa senegalès Mamadou Mbacke ha disputat 20 minuts.