L’inici de la problemàtica s’inicia en el moment de l’entrega i validació de les signatures presentades per Víctor Martínez i Gil de Bode, els dos precandidats. En el moment de presentar la candidatura encapçalada per Martínez no hi havia cap interventor de l’altre candidat, tot i que podien ser-hi presents. Quan va ser el torn de Gil de Bode, no va permetre que cap interventor hi estigués present.

La mesa electoral va acceptar aquesta situació i la candidatura de Víctor Martínez va presentar un recurs a la federació catalana. Aquest ha donat la raó als demandants i ha instat la mesa ha repetir tot el procés de validació d’avals. En el cas de Martínez eren 115, mentre que De Bode en va presentar 57. En calen 45 per ser nomenat candidat a la presidència del CE Europa.

Ara tot queda pendent de la decisió de la mesa, que es reunirà el 20 de gener a la tarda i resoldrà la situació. La intenció, segons n’afirma el president, Xavier Guillén, és que les eleccions es puguin fer el 29 de gener si finalment hi ha dos candidats. En cas que només n’hi hagués un, aquest seria el nou president de l’Europa.