Més de 14.000 atletes “runners” han pres la sortida de la Mitja Marató al passeig de Pujades. La primera gran cursa de l’any ha recorregut 21.097 metres per un traçat que ha obligat a tallar el trànsit dels carrers més importants a tota la part baixa de la ciutat, per sota de la Gran Via, des del carrer d’Entença fins a la rambla de Prim.

A les 8.45 h s’ha donat la primera de les tres sortides, la dels atletes més professionals, al passeig de Pujades. Amb uns minuts de diferència, els més de 14.000 “runners” en total han arrencat a córrer. Feia bon dia en el punt de sortida, amb una temperatura de 13 graus, un 64% d’humitat i un vent de només 2 km/h, segons ha informat l’organització.

Als 10 quilòmetres de recorregut, el grup format per Peter Emase, Laban Mutai i Eliud Kipchoge ja liderava la carrera (hi han passat amb un temps de 28′ 50”, cinc segons menys que l’any passat). Per la seva banda, Florence Kiplagat, s’ha situat des del principi com a líder en solitari, creuant el punt dels 10 quilòmetres 30 segons més ràpida que l’etíop Atsede Baysa, guanyadora de la passada edició de la cursa.

Afectacions a la mobilitat

La cursa arribava al mateix punt d’on havia sortit, al passeig de Pujades, passant pel passeig d’Isabel II i enfilant el Paral·lel. El recorregut segueix per la Gran Via i baixa pel passeig de Sant Joan. Després s’endinsa al Poblenou fins arribar de nou a la Gran Via i enllaçar amb la rambla de Prim. Un cop a Diagonal Mar, les afectacions de trànsit se centren a tot el front marítim i al carrer de la Marina.

Malgrat els anuncis previs, tots els talls de trànsit que comporta el recorregut de la Mitja Marató han agafat d’imprevist molts conductors, que aquest matí s’han trobat que era impossible arribar a la seva destinació fins que no passessin tots els corredors.

N’hi ha que s’ho han pres amb paciència i han cercat alternatives per moure’s per la ciutat en un matí de diumenge, però també n’hem trobat que troben injustificat que es tallin avingudes com el Paral·lel o la Gran Via perquè hi passin els 14.000 atletes i “runners”. Sobretot tenint en compte que aquest problema es repetirà a partir d’ara durant molts diumenges al llarg de l’any, atès el calendari cada cop més atapeït de curses populars que hi ha a Barcelona.

Els talls de trànsit de la Mitja Marató també han comportat la desviació de 44 línies d’autobús fins a les 12 h del migdia. El Trambesòs també se n’ha vist afectat: fins a les 11.30 h, el servei de la T4 ha quedat anul·lat des de la Ciutadella fins a Maresme.