L’any 2020, Tòquio acollirà els Jocs Olímpics. La rivalitat entre el Japó i la Xina és mil·lenària. I, per aquest motiu, les autoritats esportives xineses volen fer un gran paper en els jocs. Per això han iniciat un projecte de perfeccionament de les seves seleccions. En el cas del waterpolo, la Xina ha contractat l’Albert Español perquè els ajudi i els assessori durant aquesta temporada. Amb el jugador hem parlat de passat, present i futur.

Amb 31 anys, l’Albert Espanyol ha decidit fer un canvi, gairebé radical, aquesta temporada. Després de jugar amb l’Olympiacos, el jugador barceloní estava a la recerca d’un equip quan li va arribar l’oferta de la selecció xinesa de waterpolo. La proposta era arriscada, però tal com reconeix l’Albert “també era una gran oportunitat de millora”.
La proposta xinesa comportava que l’Albert Español no fitxés per a cap equip i que durant els pròxims sis mesos estigués a les ordres de Petar Porovic, nou seleccionador xinès, i que participés en la gira que la selecció xinesa de waterpolo farà per Europa. El jugador no la va rebutjar, i ben aviat començarà la seva participació amb el combinat xinès.
Malgrat tot, l’Albert no deixarà la competició. A més d’anar convocat amb la selecció espanyola en la Lliga mundial, també ho farà amb l’Atlètic-Barceloneta. Això sí, amb el conjunt mariner només jugarà partits de Champions sempre i que algun dels homes de Chus Martín estigui lesionat o sancionat.
Aquesta és la jugada xinesa de l’Albert Español. Un cop acabi el contracte, l’atacant centrarà tots els seus pensaments en l’Europeu de Waterpolo, que es disputarà aquest estiu a Barcelona.