L’atleta olímpic del Playas de Castelló, Mohamed Katir, no ha decebut. S’ha adjudicat la Jean Bouin en categoria sènior, aturant el crono en 29 minuts i 44 segons. En segon lloc, a dos segons de Katir, ha creuat la meta Merhawi Mebrahtu i tercer ha estat Santiago Catrofe, amb un crono de 30’15” en un circuït de 9 quilòmetres i 900 metres

Ha estat un podi en què baixar de la mitja hora era un al·licient, donat que el recorregut “era dur i un trenca cames“, ha explicat Katir, que ha detallat que, amb tot, “més dur és entrenar a la muntanya” com fa habitualment.

Si l’olímpic era un dels al·licients en la categoria sènior masculí, en la femenina els ulls estaven posats en Esther Guerrero, que ha acabat tercera amb un crono de 23’27”. La cursa l’han dominat les corredores de l’Atlètic València, Beatriz Álvarez —ha fet un temps de 23’15″en un circuït de 6,6 km— i de l’Avinent Manresa, Meritxell Soler, que ha entrat un segon per darrera. L’atleta valenciana ha destacat que s’ha trobat “amb força” tot i pensar que es “gastaria amb tantes pujades i baixades”.

15 curses i 10.500 corredors

L’edició 98 de la Jean Bouin ha recuperat el format habitual, tot barrejant les categories professionials i populars: 12 curses del calendari competitiu, inclosa la base, i tres més de populars.

Les proves Open de 5 i 10 kilòmetres han estat les més concorregudes, amb 2.000 i 7.000 inscrits respectivament. Tanmateix, s’ha disputat una cursa en la categoria d’Special. En total, s’han repartit 10.500 dorsals, per compètir en 15 curses que han omplert d’atletisme Montjuïc durant 5 hores.