Julen Axpe té clar que cal viure la vida intensament i que és molt important prendre-se-la amb humor. Per això, el vitorià ha deixat el País Basc per buscar fortuna a Barcelona com a monologuista. Qui ho vulgui el podrà veure al Teatreneu els dissabtes a partir de les 10 de la nit amb l’espectacle ‘La hora de la verdad’. També el podrà veure potser unes hores més tard (després d’haver descansat a la seva furgoneta, on viu) els diumenges a les 12 del matí, per exemple, al camp de la Verneda, jugant a les files del Club Esportiu Júpiter, de la Primera Catalana. Una barreja ben original.

Arrels gris-i-grana

Julen Axpe tenia clar que si tornava a Barcelona havia de jugar al Júpiter. Molt li havia donat el club i molt va oferir-li també aquest lateral vitorià. Només va estar-s’hi un any, però l’empremta que va deixar al club gris-i-grana és d’aquelles que es recorden. Aquest basc de 24 anys va jugar la temporada 2016-2017 a Tercera Divisió, i el seu caràcter i el bon humor el van convertir en un jugador de referència en l’equip de Juanjo García. Malauradament, el Júpiter va baixar a Primera Catalana i Julen Axpe va deixar el futbol momentàniament i va buscar altres camins. La temporada passada va jugar a la Preferent d’Àlaba amb el CD Ariznabarra, amb el qual va aconseguir l’ascens a la Tercera Divisió. Aquest 2019 ha tornat a Barcelona per defensar l’escut que més s’estima, el del Júpiter.

Julen Axpe futbolista monologuista

La versió còmica de Julen Axpe

Però el futbol, ara per ara, és una distracció perquè s’ho passa bé amb els amics i li agrada l’ambient. La professió de Julen Axpe és la d’actor còmic. Els seus monòlegs arrenquen somriures al públic que el visita i ell també es riu de si mateix. Aquest tipus de vida l’omple, però no sap si s’hi dedicarà. Viu al dia i, tot i que somia “actuar al Capitol o qualsevol altre teatre gran”, no pensa més enllà de l’avui. Fins i tot quan la sort se li ha girat esportivament (un trencament al metatarsià que el deixarà sense jugar fins al 2020), ja pensa en els propers acudits que podrà fer amb la nova situació que viu: la furgoneta, els teatres i el camps de futbol. Així és la vida de Julen Axpe.