Joel Parra
Foto: @Penya1930

(EFE) Amb l’oficialitat del fitxatge de Joel Parra pel Barça, procedent del Joventut Badalona, aquest és el sisè jugador que canvia la samarreta verd-i-negra per la blaugrana en una llista en què figuren José Antonio Montero, Andrés Jiménez, Rafa Jofresa, Lubos Barton i Ricky Rubio.

Mites que han compartit club

Montero, després de nou temporades a Badalona, va signar pel club veí, on va acabar jugant set anys. Tot i que en el seu palmarès com a blaugrana hi ha tres Lligues i dues Copes, el record més remarcable va ser la final de l’Eurolliga perduda contra el Panathinaikos després d’un tap il·legal de Stojan Vrankovic que els col·legiats no van veure i que hauria suposat la primera Copa d’Europa per al Barça.

El sevillà Andrés Jiménez va estar tres temporades amb els verd-i-negres, per després signar un contracte per a dues temporades amb els blaugrana. A la seva primera campanya allà, va guanyar tant la Lliga com la Copa, a més de la Copa Korac.

Un altre jugador que va fer el mateix camí va ser Rafa Jofresa, que, després de 13 anys al Joventut Badalona, va marxar al Barça per disputar-hi un total de dues temporades. Aquell mateix any en què va debutar amb els blaugrana, l’equip va ser subcampió d’Europa a la fatídica final davant del Panathinaikos esmentada anteriorment.

A partir del 2000, el primer de la llista és el txec Lubos Barton, que després de tres anys a Badalona, va signar amb el FC Barcelona. Al Palau Blaugrana va estar un total de dos anys plens d’èxits, amb l’Eurolliga del 2010 com a gran protagonista.

Un jugador que va fer exactament el mateix camí i que també va guanyar aquesta Eurolliga del 2010 va ser Ricky Rubio. Dos anys abans havia guanyat l’Eurocopa amb el Joventut Badalona.

Des del 2009, any en què Rubio va canviar la Penya pel Barça, cap jugador més havia fet aquest curt trajecte. 14 anys després, se suma Joel Parra a la llista. El jugador, nascut a Barcelona i que jugava al conjunt verd-i-negre des dels quatre anys, ha signat aquest divendres el seu nou contracte per a quatre temporades amb el FC Barcelona.

Del blaugrana al verd-i-negre

El camí a la inversa, de Barcelona a Badalona, encara que sigui menys habitual, també s’ha produït en diversos casos: Xavi Crespo, Pau Ribas i Ante Tomic.

A l’apartat d’entrenadors, també n’hi ha un que al seu dia va fer el trajecte Badalona-Barcelona-Badalona, concretament Aíto García Reneses: va deixar la Penya el 1985, va fitxar pel Barça aquell mateix any i va tornar al conjunt verd-i-negre el 2003.