Sarunas Jasikevicius arriba als 100 partits dirigits al FC Barcelona a l’ACB. Amb motiu de l’efemèride, la Lliga li ha fet una entrevista en què ha repassat aspectes personals i esportius de la seva estada a Barcelona

Una Lliga i cap Eurolliga

Jasikevicius va fitxar pel Barça el dia 2 de juliol del 2020, arribava al Palau blaugrana per substituir Svetislav Pesic. El club va confiar en ell per guiar el nou projecte amb l’objectiu de tornar a guanyar l’Eurolliga. Encara no ho ha aconseguit tot i que té una plantilla de molta categoria i Nikola Mirotic com a líder. La decepció de no haver pogut guanyar ni la del 2020-2021 (finalista contra l’EFES), ni la del 2021-2022 (eliminat a semifinals pel Reial Madrid) es compensa, en part amb el paper a les competicions estatals. A la Lliga ACB el bagatge és del 50 per cent, triomf al juny del 2021 i derrota el mateix mes del 2022, en tots dos casos amb el Madrid com a oponent. La Copa del Rei sí que és territori Saras: n’ha guanyat les dues disputades.

Una entrevista amb quatre temes

Sarunas Jasikevicius ha parlat per a l’ACB del seu caràcter com a entrenador, del paper dels jugadors al vestidor, especialment de la progressió de Nicolás Laprovittola, dels efectes de la guerra d’Ucraïna i de la dificultat que té per desconnectar de la feina en la seva vida personal.