Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça de bàsquet, demostra dia a dia la preocupació per la guerra engegada per Rússia amb la invasió d’Ucraïna i critica el paper que considera passiu d’Espanya i de Catalunya en el conflicte. L’entrenador del FC Barcelona és lituà i coneix perfectament la zona en guerra. Després del partit contra l’Andorra de la Lliga ACB, Jasikevicius va dedicar les primeres paraules de la roda de premsa a comentar la situació que es viu a Ucraïna.

Pendent de si Kíev encara és ucraïnesa

Jasikevicius va explicar que està pendent dels esdeveniments: “Estic enganxat a les notícies de la CNN o de la BBC. Quan miro el mòbil cada matí espero que Kíev segueixi sent una ciutat ucraïnesa i [vull saber] si altres grans ciutats han caigut”. El tècnic critica com s’està vivint la invasió des d’aquí: “No enteneu la magnitud del que està passant perquè sou molt lluny. Els que hem nascut i viscut en aquella zona sabem què està passant”.

Critica el paper d’Espanya i de Catalunya

L’entrenador va anar a fons en la seva crítica i va dir que “Espanya i Catalunya s’ho han de prendre més seriosament perquè no sabem fins on pot arribar aquest senyor [Putin]. Hem d’ajudar els ucraïnesos tot el que es pugui”. Sarunas Jasikevicius es posa a disposició del seu govern: “Com a ciutadà lituà seguiré els consells del meu govern. I, si cal, posaré el bàsquet en segon lloc“.

Espanya i Catalunya no són tan lluny de la zona en guerra

Sarunas Jasikevicius indica que “el món del bàsquet ja sap que penso del que està passant i en els propers dies anunciarem què farem per ajudar els ucraïnesos. L’ambició d’un senyor [Putin], s’ha d’acabar aquí”. I, als espanyols i als catalans els va fer la reflexió següent: “Si la gent d’aquí es pensa que allò està passant molt lluny s’equivoca i molt, l’escalada del conflicte és molt ràpida, a nivells mai pensats l’any 2022″.

Els jugador del Barça van mostrar el rebuig a la guerra abans del partit contra l’Andorra

Espanya hauria de ser més agressiva

Sempre ha dit que no vol parlar de política però en aquesta ocasió diu que “odio parlar de política, però això no és política, és una guerra i, en aquest moment, Espanya hauria de ser més agressiva. Quan veig les imatges del que està passant ploro. Aquest serà un record negre en les nostres vides. Això potser encara és pitjor que la pandèmia”.