Un altre cas de racisme al futbol català. Els Mossos d’Esquadra van identificar i denunciar un espectador que va proferir crits racistes a un nen de 12 anys en ple partit de futbol. En l’acte del partit de categoria infantil entre la Penya Barcelonista Barcino i el Club de Futbol Badalona d’aquest diumenge, l’àrbitre la màxima autoritat competent del duel, relata que un aficionat visitant li va dir a un jugador local “què fas mico, fill de puta”. A més, el col·legiat afegeix que l’aficionat ho va repetir diverses vegades.

L’aficionat va seguir insultant el nen fora de les instal·lacions

En el partit entre la Penya Barcelonista Barcino i el Club de Futbol Badalona, de categoria infantil i disputat al Camp Municipal de Menorca aquest diumenge, un jove jugador negre de l’equip local va rebre diversos insults d’un espectador de l’equip visitant. L’àrbitre del partit va aturar el duel i va demanar a aquest home que abandonés la instal·lació. Tot i la mesura que dicta el protocol establert per a tots els clubs, l’aficionat va seguir cridant fora del camp i llavors el col·legiat va decidir suspendre el duel en el minut 54. El pare del jove futbolista que va rebre els insults va denunciar els fets a la policia, que ja ha identificat l’aficionat agressor. Aquesta és l’acta arbitral:

Els clubs treballen per reduir la xacra del racisme

La Penya Barcelonista Barcino es va posar en contacte amb el Club de Futbol Badalona per explicar els fets mentre que l’Ajuntament de Barcelona, per mitjà del regidor d’Esports, David Escudé, també va voler donar tot el suport al club del districte de Sant Martí. “Se li’n va anar la pinça. No entenem perquè es va posar de la manera que es va posar”, explica el president de la institució barcelonista, Tomàs Desembre, que relata que l’home no va parar d’insultar fins que van arribar els Mossos d’Esquadra. Per a Desembre, els clubs comencen a estar conscienciats amb tots els protocols i les maneres d’actuar que proposa la Federació Catalana de Futbol en casos així, però que s’haurien de fer extensibles als pares i aficionats. “El problema real del futbol és el públic general“, sentencia Tomás Desembre. El president de la Penya Barcelonista Barcino ha explicat que el jove jugador de 12 anys està bé i tranquil.

El Badalona nega rotundament els fets

Des del Club de Futbol Badalona donen la seva versió dels fets i neguen rotundament la versió de l’acte arbitral. Segons el club badaloní, en cap cas es van proferir insults racistes cap al jugador i asseguren que tenen gravat el partit i el vídeo així ho demostra. El Badalona ha emès aquest comunicat per explicar que estan investigant els fets.