Pochettino y Clemente entrenadors de l'Espanyol

Els sis punts que ha aconseguit el conjunt blanc-i-blau en vuit partits de competició de Lliga encén les alarmes a l’Espanyol. Pot semblar, fins i tot, que es tracta d’uns dels pitjors començaments d’un entrenador de l’Espanyol en la competició. Però, encara que no sigui tendència aquest principi de Lliga de l’Espanyol, hi ha alguns noms destacats de tècnics blanc-i-blaus que van tenir pitjor inici.

La tensa temporada 2003/04

Javier Clemente, després d’entrenar gran part de la temporada 2002/03 a l’Espanyol, no va iniciar la següent campanya amb bon peu. Només va poder dirigir els pericos els primers 10 partits, abans de ser destituït, amb la futura arribada de Luis Fernández.

Els seus primers vuit partits, en comparació amb els actuals de Diego Martínez, van ser bastant més pobres. Clemente va aconseguir només dos punts i va acabar els 10 partits que va dirigir amb un total de sis punts. El RCD Espanyol va finalitzar aquella temporada setzè, a només dos punts del descens.

Un mal inici de Lliga li va costar el lloc a Pochettino

Un cas semblant al de Clemente li va succeir a Mauricio Pochettino. L’entrenador i exjugador argentí de l’Espanyol, després de gairebé quatre anys més que acceptables amb el conjunt blanc-i-blau, va veure com, amb un inici dolent la temporada 2012/13, va ser desposseït com a tècnic.

Va arribar a dirigir l’Espanyol un total de 13 partits, i va situar el conjunt blanc-i-blau a última posició, amb només nou punts. En comparació amb l’inici de Diego Martínez, l’exentrenador argentí en els seus primers vuit partits va aconseguir cinc punts.

La destitució de l’entrenador argentí va fer possible l’arribada de Javier Aguirre, qui va ser capaç de salvar els mobles i mantenir el lloc de tècnic una temporada sencera més.

Altres començaments negatius

Més enllà d’aquests dos grans entrenadors blanc-i-blaus, podem trobar una àmplia llista de tècnics que no van poder superar l’inici actual de Diego Martínez. David Gallego, en els seus primer vuit partits, va materialitzar només cinc punts, els mateixos que Constantin Galca a la temporada 2015/16.

D’altra banda, Pablo Machín, a la temporada de l’últim descens, va aconseguir realitzar quatre punts en els primers vuit partits, i aquella mateixa campanya, Rufete, encara no arribar als vuit partits totals, va aconseguir només un punt.