Aprofitant la celebració del Saló Nàutic al Port Vell, s’ha fet una taula rodona per parlar de les noves modalitats que hi haurà a la Copa Amèrica de Vela que es disputarà l’any vinent a Barcelona. Hi han estat algunes de les participants de la prova femenina de la competició que es disputarà per primera vegada a la història d’aquesta prova. La seu que acollirà aquesta competició femenina és el Port Olímpic de Barcelona.

Barcelona, una ciutat perfecta per la Women’s America’s Cup

El responsable i coordinador de la Youth & Puig Women’s America’s Cup, Mack Dalton, ha deixat clar que Barcelona és la ciutat perfecta per acollir aquesta edició, “perquè és una ciutat amb valors i inclusiva”. Pel que fa a la competició, el màxim responsable de la prova ha destacat que abans no comenci la competició oficial hi haurà una setmana d’entrenaments per a tots els equips, seguit de quatre dies de fase de grups, una semifinal i finalment, una final. La categoria junior es disputarà entre el 26 de setembre i el 2 d’octubre i la femenina serà del 10 al 16 d’octubre.

L’embarcació d’aquesta edició serà l’AC40

L’AC40 serà l’embarcació escollida per les noves categories de la Copa Amèrica de Vela, a diferència de l’embarcació de la Copa Amèrica de Vela absoluta, que es l’AC75. Mack Dalton ha declarat que l’AC40 és l’embarcació més adequada per a aquestes noves categories i que servirà per anar avançant de mica en mica a millorar les categories. Ha destacat que, a més de ser més petita, l’AC40 té un sistema més automatitzat per adaptar-se més bé a la categoria júnior i femenina.

Un punt d’inflexió en la vela femenina

Coraline Jonet, la mànager de l’equip femení Alinghi Red Bull Racing, ha parlat sobre la importància que té d’aquesta nova categoria femenina a la Copa Amèrica de Vela. “Tenir una competició de dones per a dones és una oportunitat única. L’any que ve tots els membres de les embarcacions femenines seran noies, guanyaran experiència i potser, d’aquí a uns anys, tindrem dones en les embarcacions de la Copa Amèrica de Vela absoluta. Hi ha posicions a l’embarcació on no es necessita la força física, de manera que és una possibilitat real“, declara la Coraline.

Una de les claus a què ha donat més valor és a la importància del treball en equip de les regatistes: “Hem de pensar què volem buscar en els mariners, han de saber navegar, competir i comunicar. Hi ha membres de l’equip que no es poden veure per què la vela és al mig, per això és molt important la comunicació i el treball en equip”, declara.