La Unió Esportiva d’Horta torna a demostrar que és una de les entitats esportives que té més sensibilitat amb les persones amb discapacitat. El club hortenc ha creat un equip de waterpolo adaptat en el qual poden participar totes aquelles persones amb capacitats diferents tant psíquiques com físiques. S’entrenen cada divendres al migdia i volen que tots aquells que vulguin puguin provar l’esport del waterpolo “ability”.
Un entrenament diferents amb uns esportistes molt capacitats
Es troben cada divendres al migdia a la piscina de la Unió Esportiva d’Horta. Són el Robert, l’Oscar, el Gerard, el Paco, la Rosanna, l’Alicia i uns quants waterpolistes més. Són els jugadors de l’equip de waterpolo adaptat de l’Horta. Una de les seccions del club, que es va crear el gener i que acull totes aquelles persones amb discapacitat física o psíquica que vulguin provar l’esport de la pilota groga.
La iniciativa té tot el suport de la UE Horta. El seu director esportiu, Xavi García, assegura que “fa molts anys que tenim molt clar que volem fer aquesta labor social i que va amb la línia dels nostres valors”.
En Pitu Gasch i en Jaume Nogueroles són els dos entrenadors d’aquest equip de waterpolo “ability”. Ells són els encarregats que aquest equip funcioni dins de l’aigua i sobretot que gaudeixin d’aquest esport. Per a Pitu, exjugador internacional amb el CN Montjuïc i un dels impulsors del projecte de Waterpolo Ability a Catalunya, “l’objectiu final és que gaudeixin de l’esport i que agafin confiança en ells mateixos”.
Una experiència genial amb la UE Horta
I l’al·licient de fer esport, però sobretot de gaudir del waterpolo, ha fe, que cada divendres vagin a la piscina de l’Horta, l’Óscar i la Rosanna. I ningú millor que ells dos per explicar què els suposa jugar a waterpolo. Per a l’Óscar Roche, el missatge és molt clar: “Qualsevol persona que tingui diferents habilitats pot venir a jugar amb nosaltres”.
La Rosanna Llimona és molt contundent a l’hora de valorar l’experiència. Per a ella, que té la malaltia mental de l’ansietat i la depressió greus, poder jugar a waterpolo li permet “que el cap, que sempre està pensant i normalment no són pensaments positius, quan estàs dins de l’aigua amb els teus companys, no tingui aquests pensaments negatius. Al contrari, són positius”.
Per a una persona amb una malaltia mental com l’ansietat greu, això és genial”