Homenatge Johan Cruyff

El segon acte de l’homenatge a Johan Cruyff va comptar amb els tècnics dels tres equips catalans de la Primera Divisió. El blaugrana Ernesto Valverde, el blanc-i-blau Joan Francesc Ferrer, “Rubi”, i el gironí Eusebio Sacristán. Els tres van lloar la figura del tècnic holandès i el seu futbol, del qual es van declarar seguidors. Els tres entrenadors van explicar la influència de Cruyff en la seva manera d’entrenar.

Homenatge Johan Cruyff
@JohanCruyff

Valverde: “Cruyff va canviar tot i ens va costar”

El tècnic del Barça va coincidir com a jugador en la primera etapa de Cruyff a la banqueta. Tot i que no va tenir sort, més endavant va patir el Dream Team sent jugador de l’Athletic Club.

Rubi: “A vegades dic allò de ‘sortiu i gaudiu'”

Tot i que el tècnic de l’Espanyol no va coincidir amb Johan Cruyff, reconeix que la seva visió futbolística el va influenciar ja com a jugador i que, sense voler, va fer-se seves idees de l’holandès.

Eusebio: “Me’n vaig enamorar el primer dia”

Per l’entrenador del Girona, l’arribada de Cruyff al Barça quan ell era jugador va significar tocar el cel. Ell era un futbolista tècnic i poc físic i amb Cruyff va poder ocupar qualsevol posició al mig del camp gràcies al seu criteri futbolístic.

Homenatge Johan Cruyff
@GironaFC

Johan Cruyff va morir al març del 2016 i des de llavors el Barça i la seva fundació treballen per mantenir el llegat futbolístic i humà del geni holandès.