El Campionat de Catalunya OPEN de Goalball ha tornat aquest cap de setmana al poliesportiu de la seu de l’ONCE del carrer de Sepúlveda amb la 24a edició. És un esport que requereix molta capacitat espacial i que es juga tant en categoria masculina com en femenina. La Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS) organitza l’esdeveniment amb la col·laboració i el suport de l’ONCE Catalunya i la Secretaria General de l’Esport.

El golbol, l’únic esport paralímpic per a persones cegues i amb discapacitat visual

És l’únic esport paralímpic creat específicament per a persones cegues i amb discapacitat visual i, al contrari del que pugui semblar, el golbol exigeix molta concentració i coordinació entre els seus tres membres. Es basa, principalment, en l’agudesa auditiva per detectar la trajectòria de la pilota en joc (que porta picarols a dins) i requereix molta capacitat espacial, ja que els jugadors han de saber situar-se en la millor posició en cada moment per tal d’interceptar o llançar la pilota i evitar així el gol o marcar gol a l’equip contrari.

Equips participants en el XXIV Campionat de Catalunya OPEN de Goalball

L’esdeveniment ha coincidit també amb el XIX Trofeu del Consell Territorial per a Cecs i Deficients Visuals i els equips participants han estat els següents:

-En categoria masculina: el Barcelona, el Catalunya, el CRE ONCE Barcelona, el Madrid i l’Aragó.

-En categoria femenina: el Barcelonines, el Calamares de Tarragona, el Catalunya i la selecció de l’Aragó.

La final masculina l’han disputada el Catalunya i l’Aragó i s’ha imposat el Catalunya; la final femenina l’han disputada el Calamares de Tarragona i l’Aragó i s’ha imposat la selecció de l’Aragó.

Golbol inclusiu: tallers per a persones amb diverses discapacitats funcionals

A més del Campionat de Catalunya OPEN, en què han participat els principals representants de la FCECS i també de dos equips d’arreu de l’Estat, de Madrid i l’Aragó, a la seu de l’ONCE s’hi ha celebrat, abans de les finals, un partit d’exhibició de taller de golbol, protagonitzat per un grup de persones amb diverses discapacitats funcionals.

Un esport que, sens dubte, afavoreix la socialització i la integració, i pels que el practiquen amb assiduïtat, els permet competir en igualtat de condicions que la resta d’esportistes.