L’Europa afronta una nova temporada amb la voluntat de tenir equips competitius, però mantenint un club sostenible. Entrevistem a Cesc Boada, tresorer del CE Europa, que enguany ha tancat un dels cursos de més èxit de la seva història amb un tancament econòmic d’1,6 milions d’euros. L’ascens dels dos primers equips implica de cara a la temporada entrant un increment d’uns 300.000 euros, això vol dir que l’Europa tindrà un pressupost global del club gairebé de dos milions d’euros.

Dos ascensos que fan incrementar el cost

L’ascens de l’equip masculí a la Segona RFEF i del femení a la Primera RFEF fan que el club es vegi obligat a reforçar-los, és per això que incrementarà el cost salarial de les plantilles un 30 % per al conjunt masculí i un 60 % per al femení, que ja era força més baix de sortida. El pressupost de les dues plantilles suposarà si fa no fa un 50 % del total.

Tot i això, el primer equip masculí tindrà un dels pressupostos més modestos de la categoria, ja que tal com explica Boada, competeixen contra societats anònimes o clubs amb inversors al darrere.

Les subvencions de la Federació Espanyola seran més altes, però tot i això el club busca nous patrocinadors que ajudin a fer créixer l’entitat. Ara els sponsors només representen un 10 % del pressupost total. Cesc Boada, tresorer del club escapulat, confia que l’arribada de la nova directiva i el bon paper de l’equip femení faci d’efecte crida a nous inversors.

El futbol base, el pal de paller

Tot i els ascensos i la necessitat de reforçar les plantilles, al club són conscients que no poden deixar de ser sostenibles i que s’han d’adequar a la situació real del club. Ara uns 1.500 nens formen part de l’escola de futbol gracienca, cosa que suposa si fa no fa el 50 % del pressupost. És una aposta clara del club de Gràcia.

Escolta l’entrevista amb Cesc Boada, tresorer del CE Europa.