Gavi
Foto: FC Barcelona

Gavi ha estat operat satisfactòriament de la lesió del lligament encreuat anterior del genoll dret. El club ha emès un comunicat per anunciar que l’operació del Dr. Joan Carles Monllau s’ha fet sense cap incidència. Ara, el jugador iniciarà un procés de recuperació que podria arribar a ser de 9 a 11 mesos.

El comunicat de l’operació de Gavi

En el comunicat emès pel club blaugrana, el Barça anuncia que “el jugador del primer equip Gavi ha estat intervingut satisfactòriament aquest dimarts de la ruptura del lligament encreuat anterior del genoll dret i se li ha practicat una sutura meniscal. Aquesta intervenció ha anat a càrrec del doctor Joan Carles Monllau, sota la supervisió dels Serveis Mèdics del Club, a l’Hospital de Barcelona. És baixa i la seva evolució en marcarà la disponibilitat”.

Gavi es va lesionar el 19 de novembre amb la selecció espanyola. El jugador de Los Palacios es va fer una ruptura completa del lligament encreuat anterior del genoll dret i una lesió associada al menisc extern. Des del primer moment, tant els serveis mèdics del Barça com el propi jugador van recomanar que Gavi passés pel quiròfan. Ara, el jugador iniciarà un llarg procés de recuperació que podria durar entre nou i 11 mesos i que farà que no torni a jugar fins a la pròxima temporada.

Qui és el Dr Monllau?

L’encarregat de la intervenció, Joan Carles Monllau, és un dels traumatòlegs de gran prestigi del panorama europeu, va ser qui va intervenir Alexia Putellas i anteriorment els jugadors del primer equip Martin Braithwaite i Philippe Coutinho, així com el jugador de bàsquet Alex Abrines i al de futbol sala Sergio Lozano.

Monllau, que l’any que ve serà nomenat president de la Societat Europea de Traumatologia Esportiva, Cirurgia de Genoll i Artroscòpia, és actualment director del servei de Cirurgia Ortopèdica i traumatologia de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona i cap de la Unitat de Genoll a l’Institut Universitari Dexeus.