Xavi pensatiu
Foto: FC Barcelona

El Barça perdrà Gavi el que queda de temporada. El futbolista del planter no tornarà a jugar aquest curs després de trencar-se el lligament encreuat del genoll dret amb la selecció espanyola. Aquesta situació deixa el mig del camp de l’equip tocat, sobretot tenint en compte que jugadors com De Jong o Sergi Roberto encara no han disputat un sol minut després de la seva lesió. Xavi Hernández, però, té controlats els migcampistes més interessants de La Masia i, en qualsevol moment, podria cridar-ne algun per tal de reforçar l’equip.

La Masia, la solució a les lesions al mig del camp

La posició del mig camp és una de les més prolífiques de La Masia. Xavi Hernández ho sap i és per això que aquesta temporada ja ha cridat a alguns futbolistes del Barça Atlètic i del Juvenil per veure’ls entrenar-se amb el primer equip. Ara, aquests jugadors es proposen com als possibles “substituts” de Gavi.

  • Marc Casadó (20 anys)

El capità del Barça Atlètic és un habitual als entrenaments del primer equip. La seva posició ideal és la de mig centre defensiu, fet pel qual no podria substituir Gavi com a tal, però sí podria permetre que jugadors com Frenkie de Jong o Gündogan avancessin la seva posició per tal de suplir al de Los Palacios. Casadó va debutar amb el primer equip del Barça la temporada passada, en la victòria al camp del Viktoria Pilsen i destaca per la seva bona presa de decisions, intensitat i lideratge.

  • Unai Hernández (18 anys)

La seva presència als entrenaments del primer equip comença a ser recurrent. Es tracta d’un jugador amb un perfil ofensiu i una gran capacitat per jugar entre línies, però partint des de la posició d’interior. La seva especialitat és la pilota parada. Unai Hernández va arribar al Barça l’estiu del 2022 procedent del Girona.

  • Aleix Garrido (19 anys)

Aleix Garrido és un altre dels habituals als entrenaments del primer equip. És un interior clàssic del Barça, amb molt bon toc de pilota i visió de joc. Garrido, però, incorpora també un punt de verticalitat a les jugades que ha cridat l’atenció del tècnic de Terrassa. Va arribar a La Masia el 2012 i l’any passat va debutar oficialment amb el primer equip al camp de l’Elx. La seva visió de joc l’ha fet guanyar-se el sobrenom de El petit professor.

  • Marc Bernal (16 anys)

Tot i la seva joventut, Marc Bernal s’ha guanyat la titularitat al Barça Atlètic i Xavi ja l’ha cridat perquè participi en algunes sessions d’entrenament del primer equip. Es tracta d’un jugador més corpulent i alt (1,88) que el clàssic interior del Barça, fet que li permet protegir molt bé la pilota i evitar pèrdues innecessàries. Actualment, es troba disputant el Mundial sub-17 amb la selecció espanyola.

  • Quim Junyent (16 anys)

Una de les sensacions del Mundial sub-17 amb la selecció espanyola. Actualment, forma part de la plantilla del juvenil B, tot i que ja ha debutat amb el juvenil A i ha completat algun entrenament amb el primer equip. Junyent és un jugador molt tècnic i associatiu, que destaca per la seva capacitat de sortir de situacions complicades i posar els seus companys en avantatge.

  • Moha Moukhliss (23 anys)

És un jugador més experimentat que la resta que conformen la llista. Moha Moukhliss ha passat per cinc equips i, actualment, és un fix a l’onze de Rafa Márquez malgrat tot i ser un jugador cedit per l’Andorra. Destaca per la seva visió de joc i futbol associatiu, unes qualitats que l’han portat a entrenar-se a les ordres de Xavi en alguna ocasió.

  • Pau Prim (17 anys)

Es tracta d’un jugador que és més pivot que interior i que ha desenvolupat tota la seva carrera futbolística al Barça, ja que va entrar al club a la categoria de prebenjamí. Destaca per tenir un bon domini de les dues cames i encert de cara a porteria. Actualment, està disputant el Mundial sub-17, però ja s’ha entrenat a les ordres de Xavi.

  • Noah Darvich

El jugador alemany està liderant la seva selecció al Mundial sub-17, malgrat que el Barça Atlètic no està tenint un gran protagonisme. El Barça el va fitxar aquest estiu del Friburg per 2,5 milions i és un mitjapunta clàssic amb molta facilitat per sumar-se a l’atac i nodrir l’equip de gols i assistències, tal com està fent amb Alemanya.