La Fundació Cruyff ha reunit més d’una desena de famílies amb els seus fills a la pista ràpida del Reial Club de Polo. El motiu, celebrar una jornada festiva de cloenda del curs de la primera escola de tenis adaptat de Barcelona. Un projecte de nova creació que ha estat valorat com tot un èxit en el seu primer any de funcionament.

L’impulsor i fundador de l’escola, José Coronado, explica el que significa per a un nen amb discapacitat poder jugar a tenis: “Sentir que poden jugar a aquest esport com qualsevol altre persona, els fa feliços a ells, fa feliços els pares, i evidentment a nosaltres”. Aquest projecte va voler néixer fa tres anys, però a causa de la pandèmia, l’escola no va poder començar les classes fins al passat mes d’octubre, quan finalment van poder reunir a les diferents famílies mitjançant la Fundació Cruyff i gaudir d’aquest esport de forma conjunta a les instal·lacions del Reial Club de Polo.

Una activitat que omple de felicitat alumnes i formadors

La mare d’en Marc Tort, jugador de la Fundació Cruyff, ha volgut ressaltar la importància que té per al seu fill poder jugar: “Els metges sempre ens diuen que són igual d’important els tractaments, com l’activitat física, ja que també els serveix com a teràpia”. Els pares posen en valor els efectes positius que han experimentat els seus fills des que practiquen el tenis, una activitat que els fa feliços.

És el que explica l’Amparo, que va saber de l’escola mitjançant l’Hospital Sant Joan de Déu, i ara té els seus tres fills a l’escola: “és una oportunitat per ells, i estan fent coses que ni s’imaginaven, s’hi volia apuntar el gran, i els seus germans el van acompanyar. Ara tots tres s’ho passen bé jugant a tenis, sobretot el petit, que és un gran esportista.”

Aquesta felicitat i els petits progressos dels nois també omplen de satisfacció a professors com en Pau Castanyer, un dels principals defensors del projecte, i amb àmplia experiència amb infants i joves amb discapacitat: “Jo sóc el primer en sentir felicitat veient com s’ho passen, l’esport a tots els nivells s’ha de normalitzar. Per nosaltres la observació és molt important en la formació, en veure què pot assolir cada infant però també som exigents, volem que donin el millor d’ells mateixos.”

L’objectiu és donar visibilitat al tenis adaptat i normalitzar que tothom pot tenir accés a una activitat esportiva.

Una iniciativa amb projecció de futur

El primer any ha estat un èxit rotund, i tant la Fundació, com els tècnics i les famílies, volen tirar endavant la proposta, una iniciativa en què cada cop més joves amb discapacitat puguin divertir-se jugant a tenis. Un dels reptes de cara al futur és poder arribar a més famílies de tot el territori català, amb la projecció de noves seus, ja que aquesta infraestructura es troba centralitzada a la ciutat de Barcelona, i alguns infants que no viuen a la ciutat no poden desplaçar-s’hi regularment per fer les classes.

L’objectiu per als propers cursos és expandir-se per poder fer tornejos i activitats a totes les capitals de província, per tal que ningú no es quedi fora sense la possibilitat de practicar el tenis adaptat.