La derrota a la final de la Lliga ACB ha fet mal a un Barça que aquesta temporada se li han escapat dos títols importants on era favorit i els dos pel mateix botxí. El Reial Madrid ha estat el campió de la Lliga ACB després de superar els homes entrenats per Sarunas Jasikevicius per 3 a 1 en el play-off de la final, malgrat que el blaugrana tenien el factor pista a favor. Els blancs també van ser el botxí del Barça en les semis de l’Eurolliga de bàsquet. Unes derrotes que posen en dubte al tècnic lituà, que amb una plantilla d’estrelles i un bon pressupost ha estat incapaç de guanyar en els moments clau de la temporada. Tot i això, el Barça té motius per mantenir Saras, ja que l’equip ha estat el millor d’Europa si mirem tots els números.

El millor equip d’Europa

El Barça només ha guanyat la Copa del Rei de bàsquet, però ha estat el millor en el balanç de victòries i derrotes si sumem totes les competicions. El Barça de Sarunas Jasikevicius ha guanyat 59 partits i n’ha perdut 20. Ha estat campió de la Lliga regular a l’ACB i a l’Eurolliga i en el rànquing europeu s’ha col·locat com a millor equip d’Europa, per sobre de l’Anadolu Efes, el campió de l’Eurolliga d’aquest any.

Els moments clau, la cirereta que falta al pastís

L’Efes ha guanyat l’Eurolliga, però ha perdut la Lliga turca contra el Fenerbache; el Madrid va caure a la Copa contra el Barça… el bàsquet actual no té cap dominador clar i les eliminatòries es decideixen pels detalls i, sobretot, pels estats de forma. El Barça té una de les millors plantilles d’Europa, però ha arribat a final de temporada amb dubtes, amb Higgins mig recuperat, i ha acusat aquesta irregularitat en certs partits que li han fet perdre títols. El Barça, però, sempre ha estat competitiu, un factor clau per determinar si la feina d’un entrenador amb un equip és bona o no. Guanyar de manera regular és el més difícil i això el Barça ja ho té. Si Saras aconsegueix que el seu equip també tanqui els partits en els moments clau, llavors l’equip sumarà tots els títols que vulgui.