Les prediccions s’han fet realitat i els millors caps de sèrie arribaven a les finals femenina i masculina del Tram, el Torneig Internacional de Tennis en cadira de rodes. La 4a edició ha tancat amb dos guanyadors d’excepció: la primera cap de sèrie i número 1 del món, Diede de Groot, que s’ha desfet de la japonesa Yui Kamiji en dos sets (6-4 i 6-1), i en categoria masculina, el primer cap de sèrie i número 2 del món, Gustavo Fernández, que ha superat el belga número 15 de l’ITF i tercer cap de sèrie, Jef Vandorpe, en dos sets (6-1 i 6-4).

Diede de Groot, guanyadora TRAM Open Barcelona
Deide de Groot, número 1 del món i guanyadora del Tram Barcelona Open

Final femenina del Tram amb color holandès

Eren les dues favorites principals: Diede de Groot i Yui Kamiji.

El primer set de la final ha estat igualadíssim. De fet, totes dues jugadores s’han trencat el servei mútuament en els nou primers jocs de partit. La novetat era guanyar el servei propi i la diferència ha estat mínima quan la holandesa De Groot no ha fallat el servei en el joc clau per guanyar el primer set, que s’ha adjudicat per 6 a 4.

Yui Kamiji, finalista del TRAM Barcelona Open

En el segon set, la pel·lícula ha canviat de manera dràstica. La japonesa Kamiji ha acusat la derrota en el primer set i s’ha enfonsat. L’holandesa De Groot ha aprofitat el vent a favor i ha encadenat joc rere joc per acabar servint per adjudicar-se el partit, però en aquell moment Kamiji l’ha sorprès i li ha trencat el servei.

S’han col·locat 5 a 1. La japonesa encara en aquell moment no havia guanyat cap joc amb el seu servei, l’avantatge de De Groot era insalvable i, de tota manera, Kamiji ha fallat en el seu torn i ha entregat el joc i el partit a la seva rival, que ha acabat amb una doble falta (6 a 1). De Groot ha guanyat en 1 h 20 minuts en dos sets, per 6 a 4 i 6 a 1.

Gustavo Fernández tira de veterania

Gustavo Fernández ha posat tota la carn a la graella en el primer set. Fernández ha fet bons els pronòstics inicials i ha escombrat de la pista el belga en el primer set. Vandorpe ha oposat més resistència en el segon set, el qual ha equilibrat a quatre jocs, però no ha pogut amb l’huracà argentí, que ha culminat la victòria amb contundència.

L’argentí Gustavo Fernández, número 2 del rànquing ITF i guanyador del Tram
Jef Vandorpe, belga de 19 anys i 15è del món i finalista del Tram Barcelona Open

Han estat unes finals copades amb representants del més alt nivell internacional, que col·loquen el Tram Barcelona Open com un torneig de referència. A més, aquesta competició també és decisiva per als tennistes, ja que és una de les darreres proves del circuit mundial puntuables per als Jocs Paralímpics de Tòquio.

Estem molt feliços per l’acollida i la participació
José Coronado, director del Tram Barcelona Open