Barça Supercopa

El Barça disputarà la segona semifinal de la Supercopa d’Espanya davant el Betis aquest dijous, 12 de gener, a les 20 h amb l’objectiu d’aconseguir una plaça a la final de diumenge, en l’espera el Madrid, que va superar al València als penals. Els partits es disputen a la ciutat de Riad, a l’Aràbia Saudita, que acull la Supercopa per segona edició consecutiva.

El Barça, que s’ha endut tota la plantilla, no vol sorpreses i lluitarà amb tot per aixecar el títol de supercampions. Robert Lewandowski i Ferran Torres, jugadors sancionats a la competició de Lliga, podran disputar amb tranquil·litat la Supercopa d’Espanya.

A la recerca del catorzè títol

El conjunt blaugrana s’ha consolidat com l’equip que més títols de la Supercopa d’Espanya ha guanyat, amb 13 trofeus, i el que més participacions ha tingut des de la creació del campionat, el 1982, un total de 24 aparicions a la final.

D’altra banda, el conjunt català no ha tingut gaire bona sort amb el format de Final Four establert el 2020, ja que, de les tres edicions realitzades, només ha pogut arribar a la final en una ocasió i va acabar perdent-la contra l’Athletic Club de Bilbao a la pròrroga.

Un Betis que vol fer història

El Barça, però, no ho tindrà gens fàcil per accedir a la gran final de la Supercopa d’Espanya perquè haurà de superar el Betis, que accedeix a la competició com a guanyador vigent de la Copa del Rei. El conjunt andalús només ha participat una vegada en la Supercopa d’Espanya i va ser precisament contra el Barça el 2005, quan el conjunt català es va proclamar campió.

Roda de premsa de Xavi Hernández

L’entrenador del conjunt català ha comparegut en roda de premsa prèvia a l’enfrontament de semifinals davant el Betis. El tècnic blaugrana ha destacat la importància i, sobretot, la il·lusió que provoca guanyar aquest campionat. A més, Xavi Hernández considera que l’equip arriba en un bon moment físic i anímic després de la victòria davant l’Atlètic de Madrid al Civitas Metropolitano per 0-1 a la Lliga.