Dembélé gol amb el Barça contra l'Atlètic de Madrid
@FCBarcelona_cat

El Barça ha aconseguit una victòria molt important en aquesta lliga contra l’Atlètic de Madrid en el desplaçament més difícil que li quedava a l’equip de Xavi Hernández. Amb el triomf per 0 a 1 (Dembélé), els blaugrana tenen tres punts d’avantatge respecte al segon classificat, el Reial Madrid.

Inici valent i amb recompensa del Barça

Hi havia el dubte de qui seria el substitut de Robert Lewandowski, sancionat. Xavi Hernández ha sortit amb Ansu Fati com a davanter centre i Dembélé en atac, i amb quatre migcampistes (Busquets, De Jong, Pedri i Gavi). Balde, al lateral esquerre, buscava la profunditat que no oferien Pedri o Gavi.

Els futbolistes han sortit molt endollats pressionant a dalt i provocant pèrdues de pilota del conjunt madrileny que han permès crear ocasions de perill. No només la possessió era dels barcelonistes sinó també la sensació que era l’únic equip que podia crear perill a l’àrea contrària. I, tot i que a vegades el futbol no és just, en aquesta ocasió sí que ho ha estat. Una jugada espectacular de Pedri, amb una conducció que ha sorprès la defensa de l’Atlètic de Madrid, ha permès que Gavi habilités Dembélé, que ha superat Oblak. Aquest és el setè gol del francès aquesta temporada. Era el minut 22 i el partit es posava molt de cara.

Reacció dels madrilenys

L’Atlètic de Madrid, obligat pel resultat, ha avançat línies i ha ofert una millor imatge en els minuts posteriors al gol visitant. Giménez ha tingut una ocasió molt clara amb una rematada que ha marxat fora per ben poc. Al minut 42, Antoine Griezmann ha provat de sorprendre Ter Stegen, que ha reaccionat amb una mà salvadora.

Mateix guió que al final de la primera part

Com si fos un partit amb quatre quarts, el Barça havia dominat el primer i l’Atlètic de Madrid, el segon. En el tercer (l’inici de la segona meitat), els de Simeone han començat com havien acabat la primera, cosa que ha obligat els barcelonistes a tirar-se enrere. L’Atlètic de Madrid incomodava els jugadors dirigits per Xavi Hernández, que no es trobaven còmodes. El tècnic ha volgut canviar la dinàmica de l’enfrontament amb dos canvis: Kessie per Frenkie de Jong per guanyar múscul al mig del camp i Ferran Torres per un Ansu Fati desaparegut.

Diego Pablo Simeone ha arriscat en els canvis donant entrada a Morata, un davanter, per Barrios, un migcampista, i ha canviat Kondogbia per Carrasco. Curiosament, el Barça trobava més ocasions de perill a la contra. Dembélé ha estat el més actiu, sobretot amb un xut que ha tocat el pal per fora.

Últim “quart” clau

L’aposta ofensiva dels madrilenys li ha sortit malament d’inici amb un Barça que ha pogut agafar aire. Els segons canvis, amb Lemar i Correa buscaven més intensitat. La sorpresa ha estat l’aposta de Xavi, que ha col·locat Raphinha en el lloc de Gavi i ha acabat amb tres davanters buscant els espais. El cansament ja feia de les seves en tots els jugadors i la manca d’idees feia més difícil que l’Atlètic de Madrid trobés espais. La incertesa s’ha mantingut fins al final amb una expulsió doble per a Ferran Torres i Savic per una agressió mútua en el temps afegit. En el minut 94 Ronald Araujo ha salvat dos punts quan ha tret la pilota de la mateixa línia de gol. L’Atlètic de Madrid, com sempre, ho ha intentat fins al final, però no ha tingut l’encert de cara a porteria.