El Baskonia ha donat la sorpresa i s’ha proclamat campió de la Lliga ACB de bàsquet després de superar el Barça per un ajustat 67 a 69. El matx ha estat molt igualat i l’expulsió de Mirotic quan quedaven cinc minuts per acabar l’enfrontament ha estat un dels aspectes clau d’aquesta final excepcional plena d’emoció fins a l’últim segon.

Les defenses marquen

Amb dos entrenadors de l’escola iugoslava, les defenses es plantejaven com a claus i des del principi s’ha vist que eren molt importants. El Barça, molt agressiu, ha sabut controlar els atacs dels bascos, incòmodes en l’atac estàtic. Els d’Ivanovic han provocat moltes pèrdues de pilota dels de Pesic (vuit a la primera part) i han estat capaços d’aguantar durant el primer quart. Fins i tot han arribat a tenir un màxim avantatge de sis, 15 a 9. Però un parcial de 2 a 17 ha permès que els blaugrana comencessin a manar en el marcador. Al descans, 39 a 33, gràcies en part als percentatges de tir: 66 % de dos i 41 % en triples. El Baskonia, en canvi, ha acabat amb 10 de 22 en tirs de dos (45 %) i un de 10 en triples.

Final Lliga ACB 2020 Barça Baskonia Mirotic
@FCBBasket

Final d’infart de la Lliga ACB

Els sis punts d’avantatge dels blaugrana al descans s’han esvaït ràpid amb un Baskonia que volia donar emoció a la final de la Lliga ACB. La millora en el percentatge d’encert ha permès igualar el partit, amb un empat a 51 al final del tercer quart. No només s’havia de decidir una Lliga ACB, un play-off excepcional, sinó un únic partit en només 10 minuts de joc. Quan quedaven cinc minuts per acabar el matx Nikola Mirotic, l’MVP de la Lliga ACB, ha quedat eliminat per cinc faltes personals. Començava un nou partit sense l’estrella blaugrana que ha acabat el matx amb un -1 sorprenent de valoració. Els nervis i les precipitacions amb el cansament acumulat han sortit en el tram final del partit. Quan faltaven menys de tres minuts per finalitzar, empat a 64 i quan en faltaven 10, 67-67. Més emoció, impossible. Lucas Vildoza, MVP de la final, ha fet el 67 a 69 final i, tot i que el Barça ha tingut la victòria amb un llançament de Cory Higgins, el triomf se l’ha emportant l’equip de Dusko Ivanovic.