Els aficionats de l'skate i dels esports extrems han rebut la notícia de la cancel·lació dels X Games a Barcelona per als propers dos anys com una autèntica galleda d'aigua freda. ORIOL FERRER, patinador "Da mucha pena porque hay mucha gente que sobre todo hace skate." RICARD BORDAS, patinador "El fet que s'ho carreguin ara que ho havíem aconseguit fa un amica de ràbia." Pels professionals del sector també ha estat una mala notícia ja que durant la celebració de 2013 van rebre un gran nombre de clients que els va permetre fer una bona caixa. QUIQUE SORIANO, responsable de la botiga Free "Durante los días de competición recibíamos gente de todos los países, prácticamente de todo el mundo." Tot i que els X Games no tornaran, de moment, a Barcelona, l'Ajuntament ha decidit tirar endavant la creació d'un 'skate park' al districte de les Corts, el condicionament de l'existent a Nou Barris i l'ampliació d'aquest de la Mar Bella. L'altra infraestructura lligada a la celebració dels X Games, un recinte específic d'esports extrems, encara en suspens perquè l'Ajuntament s'està replantejant el projecte. Pel que fa a la inversió econòmica, el consistori s'estalviarà els dos milions d'euros que costava l'organització del jocs. D'altra banda, però, la ciutat també deixarà de rebre els 55 milions d'euros que va aportar la darrera edició dels X Games.

La notícia que la cadena nord-americana ESPN, organitzadora dels jocs, ha decidit fer-se enrere en el projecte de celebrar els X Games a altres llocs fora de les fronteres dels Estats Units durant els anys 2014 i 2015 té conseqüències.

Barcelona es queda sense l’esdeveniment de la mateixa manera que les ciutats de Munic (Alemanya), Foz do Iguaçú (el Brasil) i Tignes (França). La retirada permetrà al consistori barceloní l’estalvi de fins a dos milions d’euros d’inversió directa en l’organització de la competició. Per contra, la ciutat deixarà de rebre l’impacte econòmic indirecte dels jocs, que en la edició de 2013 va ser d’uns 55 milions d’euros.

Pel que fa a la inversió en infraestructures, l’Ajuntament crearà una zona per a patinadors a les Corts, en condicionarà una d’existent a Nou Barris i ampliarà la de la Mar Bella, tal com estava previst. El projecte que s’està estudiant a hores d’ara és de la creació d’un gran espai destinat als esports extrems a Barcelona.

Deixant de banda la ciutat, els altres afectats són els aficionats i professionals del sector. Els primers són un col·lectiu que no acostuma a tenir la possibilitat de presenciar esdeveniments d’aquest tipus a Barcelona; i, els segons, veien els X Games com una bona promoció de l’esport i una oportunitat de negoci.