Barça Madrid Eurolliga

El Barça ha sumat la seva quarta victòria a l’Eurolliga. Els homes de Sarunas Jasikevicius han superat el Reial Madrid per 79 a 72. L’entrenador lituà ha aconseguit així la seva primera victòria a un clàssic després de perdre a la Supercopa d’Espanya davant els madrilenys. Un gran primer temps ha servit als locals per agafar un avantatge de 21 punts. Els blancs han remat contra corrent a la recerca de la remuntada al segon temps, però no han impedit el triomf blaugrana.

Igualtat i intensitat per començar

El primer quart ha estat un intercanvi de cops entre tots dos equips. El Barça ha defensat amb molta intensitat i ha provocat quatre pèrdues del conjunt visitant. A més, el Reial Madrid tan sols ha encertat cinc dels setze llançaments que ha intentat als primers deu minuts. No obstant això, els blaugrana no han pogut escapar-se al marcador a causa del seu poc encert des de la línia de tres al començament del partit. Els homes de Jasikevicius han finalitzat el primer període amb quatre punts d’avantatge.

El Barça s’exhibeix al segon quart

Un parcial de 14-7 gràcies a vuit punts de Kyle Kuric ha permès al Barça superar els deu d’avantatge al començament del segon quart. El Reial Madrid no aconseguia superar la defensa blaugrana i alternava pèrdues de pilota amb llançaments errats. Al tram final del període, els blaugrana han aconseguit castigar la falta d’encert dels visitants. Un 12-0 de parcial ha provocat que la diferència s’ampliés fins als 21 punts. El resultat al descans era de 48-27 a favor del Barça.

El Madrid reacciona al tercer quart

Els cinc primers minuts després del descans han suposat un intercanvi de cistelles entre tots dos equips. La reacció madridista ha arribat cap a l’equador del tercer període, quan els homes de Pablo Laso han reduït la diferència a quinze punts. Davant d’això, Sarunas Jasikevicius s’ha vist obligat a demanar temps mort. Però la dinàmica del partit no ha canviat i s’ha repetit el mateix guió. El Reial Madrid ha fet baixar l’avantatge local fins als deu punts i l’entrenador lituà ha tornat a demanar temps mort. Tot i el bon moment dels visitants, el Barça ha finalitzat el tercer quart dotze punts per davant (64-52).

Els blaugrana sufoquen la rebel·lió blanca

La distància no ha variat als primers compassos del darrer quart. El Reial Madrid volia escurçar la diferència, però la seva manca de punteria impedia que el partit s’igualés. Faltant tres minuts, Sergio Llull ha anotat dues cistelles consecutives que han deixat la diferència en set punts. No obstant això, el Barça ha evitat ensurts al tram final i s’ha endut la victòria per 79-72.