Exfutbolistes del Barça i del Madrid com Marcos Alonso, Paco Pavón, Miquel Àngel Nadal, Alfonso Pérez, Gerard López, o fins i tot l’expresident del conjunt blanc Ramón Calderón entre d’altres, s’han trobat aquest dijous al Reial Club de golf El Prat on han competit en benefici del projecte solidari “Polseres Candela”, que ajuda en la recerca contra el càncer infantil. Han parlat del clàssic i tots consideren que cal jugar-lo.

“S’ha de tornar a la normalitat”

La majoria dels presents han coincidit en el fet que “s’ha de tornar el més aviat possible a la normalitat” i també que “el partit no s’hauria d’haver suspès el primer cop”. És per això que asseguren que seria absurd que es tornés ajornar. L’exmadridista Paco Pavón ha afirmat que “és convenient que s’agafin les coses amb més normalitat” i que “l’únic que s’ha de garantir és que els equips estiguin a l’estadi i que es pugui jugar a futbol, que és el que volen tots els aficionats”. Pavón també ha assegurat que “la gent que està posada en política vol utilitzar aquest partit per donar-se mes rellevància”. I també ha comentat que espera que “no ho aconsegueixin i que es pugui jugar amb normalitat”.

En una altra línia ha parlat Gerard López, que ha expressat la seva convicció que “la gent que vulgui, podrà manifestar-se, però dins la normalitat, com sempre s’ha fet”. Miquel Àngel Nadal ha destacat que “és una pena la situació” i espera que “es torni a la normalitat com més aviat millor”.

“No s’ha de barrejar esport i política”

Alfonso Pérez, que ha militat als dos clubs, ha afirmat que “el problema que existeix és barrejar la política i el futbol” i també ha dit que “és un partit molt important, que veuen milions d’espectadors, i per tant es pot donar una dolentíssima imatge si passa alguna cosa”.

L’expresident del Reial Madrid, Ramón Calderón, s’ha expressat en la mateixa línia. Calderón s’ha mostrat preocupat en sentir “el que està plantejant” Tsunami Democràtic i li sembla un “gravíssim error” implicar l’esport en la política sobretot perquè “és un esdeveniment que és un orgull per a Espanya”. L’expresident del conjunt blanc també ha demanat calma: “Primer esperem que es jugui i després que sigui un partit bonic per als aficionats”.