L’Espanyol rebia l’AEM Lleida a casa amb l’objectiu de sentenciar la feina. A l’anada de les semifinals, les blanc-i-blaves s’havien endut un resultat favorable per 0-2. A la tornada, tot i un inici complicat, les de Juan Ignacio Ibarra han aconseguit un 2-1 que els atorga el bitllet per a la final del play-off d’ascens a la Lliga F, una final que es disputarà a doble partit, amb una primera eliminatòria aquest diumenge. L’equip perico haurà de superar l’Osasuna —que ha guanyat l’Alhama per un global de 3-1— si vol tornar a la Primera Divisió femenina.

L’AEM Lleida posa la por al cos a l’Espanyol

La pilota ha començat a rodar amb una AEM Lleida visitant que ha saltat sobre la gespa amb més intensitat que l’Espanyol. L’equip de Rubén López ha estat més potent i ha exercit una pressió alta a les blanc-i-blaves, buscant el seu objectiu: fer un gol al més aviat possible. I ho han aconseguit: al minut 9, Loba ha caçat la pilota al vol i ha superat Romane Salvador per fer pujar el 0-1 al marcador.

Després d’aquest primer ensurt, l’Espanyol ha reaccionat i ha agafat la possessió de la pilota, però sense acabar de generar gaire amenaça sobre el conjunt lleidatà. Cinc minuts abans de marxar al descans, les de Juan Ignacio Ibarra han tingut l’ocasió més clara: un xut de Núria Martínez que ha marxat molt a prop del pal dret de la porteria de Laura Martí. Els minuts finals han estat protagonitzats per més arribades de les locals, però el marcador no s’ha mogut més i ha arribat la mitja part.

Les blanc-i-blaves deixen sense opcions l’equip lleidatà

La segona part ha tingut una dinàmica completament favorable a l’Espanyol. Amb alguns canvis que li han donat velocitat i profunditat, l’equip perico ha sortit amb les energies renovades i en només set minuts ha aconseguit l’empat. Ha estat en una jugada de contraatac excel·lent, amb una passada molt bona de Mar Torres que ha aprofitat Lice Chamorro per rematar.

L’AEM Lleida gairebé no ha pogut apropar-se a la porteria blanc-i-blava i ha estat l’Espanyol qui ha marcat el ritme del joc. A la mitja hora d’aquest segon temps, Vallejo s’ha tret un xut potent des de fora de l’àrea de la butxaca i ha superat Laura Martí per fer el 2-1. Amb aquest resultat l’Espanyol s’apropa encara més a la Lliga F i continua somiant.