L’equip suís de la Copa Amèrica està a punt mudar-se a la base definitiva que tenen assignada al Maremagnum, a l’antic cinema Cinesa, ja enderrocat, a tocar de la plaça de l’Odissea. Aquests dies des del moll de Llevant es pot veure com la impressionant embarcació AC 75 surt a la mar del litoral barceloní per entrenar.

El vaixell definitiu es construirà a Suïssa

És un model molt semblant al definitiu que estan construint al poble suís d’Ecublens, a uns sis quilometres de Lausana. El model actual serveix per mesurar diferents variables però, sobretot, per tenir sensacions de primera mà sobre el que significa navegar en el mar de Barcelona.

L’Alinghi Red Bull Racing sobrevola les aigües de Barcelona

Lucien Cujean és un dels pilots d’aquesta Copa Amèrica i ens assegura que una de les característiques diferencials de la navegació a Barcelona són els canvis constants de vent i de les onades i, d’aquí, la importància de poder entrenar aquests mesos a les aigües de la ciutat.

En els entrenaments d’aquest dimecres, amb poc vent, el vaixell ha navegat de mitjana a més de 36 nusos, és a dir, gairebé uns 70 quilòmetres per hora. Cal recordar que aquestes embarcacions poden arribar a una velocitat màxima de 56 nusos, l’equivalent a uns 103 quilometres per hora.

Tres anys a Barcelona

L’equip Alinghi va arribar a Barcelona l’agost del 2022 i no marxarà fins a la finalització de la competició ja ben avançat el mes d’octubre del 2024, és a dir, l’equip format per unes 120 persones estarà allotjat a la ciutat més de tres anys. A l’inici pensaven que llogar un pis a Barcelona seria més senzill, però ràpidament van veure que es tractava d’una ciutat europea de primer ordre. Malgrat això, tothom va acabar trobant allotjament als diferents barris de la ciutat. Alguns van triar el Poblenou perquè el van trobar més familiar i d’altres Gràcia per l’autenticitat.

Poder funcionar d’aquesta manera facilita molt les coses, però no és una opció real per altres equips com el de Nova Zelanda o el dels Estats Units, que es troben molt lluny de la ciutat. Malgrat això, si sumem la resta d’equips, unes 600 persones hauran de trobar algun tipus d’allotjament a Barcelona quan comencin a entrenar amb els vaixells definitius pel litoral barceloní.