MIQUEL ÀNGEL CARTES, tècnic de la Federació ACELL: "Aquí el que fem són entrenaments d'atletisme i amb la filosofia de que amb l'esport intentem fer tota la inclusió possible i la màxima participació a tots els nivells de competicions i de inscripcions i participacions en activitats populars." FRANCESC ALMAGRO, atleta Special Olympic: "M'encanta, és que és un esport que és, li dic a ella, és barato, pràctic i ademés és posar-se unes bambes, un xandal, una camiseta i au, tira milles!" "Home, lo de la federació catalana home, molaria perquè... demostraríem a la gent que els Special Olympics no només competim amb la nostra gent, sinó que ademés podem competir amb ells i possiblement a alguns els podem guanyar i tot."

La Federació ACELL treballa amb els Special Olympics Catalunya, i el grup d’atletisme el que fa són entrenaments amb la filosofia d’intentar que l’esport sigui un mitjà d’inclusió i participació a tots els nivells de competicions, inscripcions i participacions en activitats populars. Molts dels atletes d’aquest grup participen en curses com la Jean Bouin, la Garmin o inclús la Mitja Marató de Barcelona.

Aquest grup viu un ambient molt familiar i fan moltes activitats relacionades amb l’atletisme. S’entrenen a les instal·lacions dels Esports UB de la diagonal, però moltes vegades surten a córrer per la ciutat. A més, molts dels pares dels atletes els hi dónen suport cada dia i fomenten una gran dinàmica de grup.