Didac Costa

La Vendée Globe és una de les proves més dures del món. Consisteix a fer la volta al món a vela, en solitari i sense cap escala. Els 33 participants que hi prenen part en aquesta edició del 2020 recorreran una distància aproximada d’uns 45.000 quilòmetres, amb sortida i arriba a la població francesa de Les Sables-d’Olonne. El temps estimat per completar la prova és d’entre 70 i 100 dies.

Bestaven guanya la Vendée Globe

El guanyador d’aquesta edició ha estat el francès Yannick Bestaven. El patró del vaixell Maitre CoQ IV ha trigat 80 dies, 3 hores, 44 minuts i 46 segons. Bestaven no ha estat el primer en arribar a la meta, però sí que ha fet el millor temps, ja que ha rebut una bonificació de 10 hores i 15 minuts per haver rescatat un altre participant i, per tant, desviar-se de la seva ruta.

Clarisse Crémer, la primera dona

La navegant francesa Clarisse Crémer ha estat la primera dona a completar aquesta edició de la Vendée Globe. Crémer ha creuat la meta amb un temps de 87 dies, 2 hores, 24 minuts i 25 segons, el que significa un nou rècord femení a la prova i també un nou rècord mundial de la volta en solitari en monocasc. La navegant francesa ha estat la 12a en la general de la Vendée Globe d’aquest any.

Actualització de la regata de Dídac Costa

Entre els més de 30 participants n’hi ha un de barceloní. Es tracta de Dídac Costa, que per segona vegada afronta aquest repte, la primera va ser el 2017. A més, el Dídac Costa té la dificultat que no és un professional de la vela. En realitat, ell és bomber i través d’un micromecenatge ha aconseguit participar-hi amb el vaixell One Ocean, One Planet. 

La gran il·lusió del Dídac Costa és acabar la prova i, si pot ser, millorar la classificació i el temps de la seva primera participació. El 2017 va acabar en la 14a posició i va trigar 108 dies a completar la volta al món. Des de betevé periòdicament anirem actualitzant la regata del barceloní.

28 de gener

Dídac Costa i el seu One Ocean, One Planet segueixen en cursa i ocupen la 20a posició. El navegant barceloní està vorejant la costa del Brasil.

14 de gener

El barceloní Dídac Costa ja ha superat el cap d’Hornos i, per tant, ja navega per l’oceà Atlàntic. Costa i el seu vaixell One Planet One Ocean han tornat a veure terra, després de dies sense veure-la. El navegant ocupa la 19a posició, després de més de 66 dies de navegació.

04 de gener

Dídac Costa continua endavant a la Vendée Globe. El regatista barceloní continua instal·lat en la posició número 20 de la cursa. Després d’aquests primers quatre dies del 2021, Costa està a punt de creuar l’anomenat Nemo Point, el punt de l’oceà més allunyat de qualsevol superfície terrestre.

29 de desembre

El regatista barceloní continua avançant i, un cop superades les costes australianes, ja se situa a l’altura de Nova Zelanda. De fet, té previst en uns 10 dies arribar el cap d’Hornos. Dídac Costa, que es manté en la vintena posició, espera passar un cap d’any tranquil. Preveu que hi haurà vent, però no amb ratxes gaire fortes.

25 de desembre

Dídac Costa ha celebrat el Nadal més excepcional. Ho ha fet a l’interior de la seva embarcació. El regatista barceloní ha ensenyat a través de les xarxes socials el seu àpat nadalenc i ha assegurat que era “com menjar torró dins d’una rentadora”. Costa es troba en la vintena posició i ja ha superat les costes australianes.

22 de desembre

Dia molt especial per a Dídac Costa. El regatista barceloní ha complert 40 anys enmig de la Vendée Globe. Costa es troba en la dinovena posició i està creuant les costes australianes. Durant la pròxima jornada superarà el Cap de Leeuwin.

15 de desembre

El regatista barceloní segueix la seva aventura a la Vendée Globe i, de moment, es manté superant els contratemps de la cursa. Després de superar el Cap de Bona Esperança ha oscil·lat entre la 18a i 19a posició. Ara amb el seu vaixell One Ocean, One Planet es dirigeix cap al Cap Leeuwin, el punt continental més al sud-oest del continent australià.

7 de desembre

El Dídac Costa ha patit un lleuger contratemps. El seu vaixell ha impactat contra una balena. El navegant està inspeccionant si la quilla de la seva nau ha quedat malmesa. No obstant això, ell mateix assegura que aquest inconvenient no posa en perill la seva participació a la Vendée Globe.

5 de desembre

Dídac Costa, després de gairebé un mes de competició, es manté en la 20a posició. El regatista barceloní s’ha mantingut ben a prop d’aquesta posició durant aquestes setmanes. Costa està a punt de superar el Cap de Bona Esperança.

20 de novembre

Dídac Costa se situa 20è un cop s’han complert els 13 dies de competició. Algunes de les embarcacions ja ha arribat a la costa del Brasil. No obstant això, el navegant barceloní es troba una mica més endarrerit i encara no ha travessat la línia equatorial. Dídac Costa ha compartit un vídeo que ha gravat durant els últims dies on realitza una petita ruta per l’interior de la seva embarcació.

13 de novembre

Després de sis dies de competició, Dídac Costa ocupa la 24a posició. En aquests primers dies de regata el barceloní ha oscil·lat entre el 17è i el 24è lloc a la classificació. De moment, encara no ha arribat a les illes Canàries.