La Vendée Globe arrenca aquest diumenge 8 de novembre a les 13.02 h des de la ciutat francesa de Les Sables-d’Olonne. Un patró barceloní, en Dídac Costa, s’enfronta a aquest repte, que és un dels més durs de navegació del món.

Què és la Vendée Globe?

Aquesta prova consisteix en fer la volta al món a vela, en solitari i sense cap escala. Hi participen 33 navegants que recorreran una distància de 45.000 quilòmetres (24.296 milles nàutiques). El temps estimat per completar el recorregut oscil·la entre els 70 i els 100 dies. El rècord de la prova el té el francès Armel LeCléac’h, que va trigar només 74 dies en fer-la l’any 2017.

Dídac Costa hi participarà per segona vegada

La representació barcelonina a aquesta prova la protagonitza el Dídac Costa. Ell realment és bomber, però a través d’un micromecenatge i la recerca de vuit patrocinadors ha trobat el suport econòmic necessari per fer la prova. La primera vegada que va afrontar aquest repte va ser l’any 2017, on va acabar catorzè. Aquesta serà la tercera vegada que Dídac Costa fa la volta al món, ja que va participar també a la Barcelona World Race de l’any 2015, on va acabar en quarta posició.