El tret de sortida d'una cursa que recorre els carrers de Barcelona es repeteix més de quaranta vegades l'any. De curses n'hi ha de tota mena: populars, competitives, solidàries, curtes i maratonianes. Si mirem el calendari, la cita més immediata per als corredors un cop s'hagin recuperat de l'exercici de la Mitja Marató d'avui és la seva germana gran, la Marató de Barcelona, que se celebrarà el 16 de març. El mes d'abril té dues cites obligades per als "runners": la Cursa El Corte Inglés i la dels Bombers de Barcelona. La més popular i multitudinària, però, és al setembre coincidint amb la Festa Major de la Mercè. Durant el novembre té lloc la marxa més veterana, la Jean Bouin, que aquest 2014 celebrarà la 91a edició. Els corredors no poden descansar ni l'últim dia de l'any, quan se celebra la Sant Silvestre, més coneguda com a Cursa dels Nassos. De marxes no en paren d'aparèixer. L'última és la Wings for Life World Run, una prova atlètica mundial que aconseguirà que tothom corri al mateix temps a diferents punts del planeta. La cursa, que s'ha presentat aquesta setmana, destinarà els diners recaptats a la recerca de la cura de les lesions de medul·la espinal.

Si mirem el calendari, la cita més immediata per als corredors un cop s’hagin recuperat de l’exercici de la Mitja Marató del 16 de febrer és la seva germana gran, la Marató de Barcelona, que se celebrarà un mes més tard, el 16 de març. El mes d’abril té dues cites obligades per als “runners”: la Cursa El Corte Inglés i la dels Bombers de Barcelona. La més popular i multitudinària, però, és al setembre coincidint amb la Festa Major de la Mercè i que l’any passat va assolir la xifra de 17.000 participants. Durant el novembre té lloc la marxa més veterana, la Jean Bouin, que aquest 2014 celebrarà la 91a edició. Aquest mateix mes també destaca la Cursa de la Dona, una marxa que organitza l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC).

Els corredors no poden descansar ni l’últim dia de l’any, quan se celebra la Sant Silvestre, que a Barcelona és coneguda com a Cursa dels Nassos. De marxes no en paren d’aparèixer. L’última és la Wings for Life World Run, una prova atlètica mundial que aconseguirà que tothom corri al mateix temps a diferents punts del planeta. La cursa destinarà els diners recaptats a la recerca de la cura de les lesions de medul·la espinal.