[Pirineus TV]

La precandidatura olímpica de Pirineus-Barcelona continua fent passos endavant. L’últim ha estat la creació d’una taula de treball comarcal per començar a treballar la proposta d’uns jocs olímpics d’hivern, a tot el territori català.

La primera taula, al Pallars Sobirà

Amb la creació d’aquest primer grup de treball es persegueix la implicació de tot el territori en la precandidatura de Pirineus-Barcelona 2030. La iniciativa compta amb la participació de la Secretaria General de l’Esport, la societat de foment del Pallars, Pallarsactiu i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres.

Les entitats de la zona, com Pallarsactiu, han aprofitat la reunió per fer algunes propostes a la precandidatura. Per Josep González, president de la societat de foment del Pallars, “si la candidatura tirés endavant seria un bon moment per construir un centre d’alt rendiment als Pirineus i que servís per més enllà dels Jocs Olímpics”.

En el cas de la Secretaria General de l’Esport, el màxim responsable de la mateixa, Gerard Figueras ha assegurat que “passat Nadal crearem més taules de treball que abastin tot els Pirineus. En farem a cada territori ja que volem que la candidatura baixi a cada territori i que cadascú pugui explicar els seus objectius”.

EL president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, ha afirmat que “amb les infraestructures que tenim ara i les que està previst construir-hi podem fer uns Jocs Olímpics d’Hivern sense cap tipus de problema”.