Estadi Foixarda camp rugbi

Nou pas endavant per a la promoció i pràctica del rugbi a la ciutat de Barcelona. La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ha aprovat incloure en els pressupostos del 2021 la construcció d’un camp de rugbi a Barcelona.

Un esport que necessita espai

Actualment, a la ciutat de Barcelona hi ha set clubs de rugbi: BUC, CE INEF, CEU, CN Poblenou, FC Barcelona, Gòtics i Químic; i només quatre camps on poder practicar aquest esport. Si tenim en compte que a la ciutat de Barcelona hi ha més de 2000 llicències, la mitjana és de 500 jugadors per camp. Unes xifres molt allunyades de les que té, per exemple, l’àrea metropolitana de Madrid, amb 11 camps per a 3.200 llicències (298 jugadors/camp).

La proposta de la construcció d’un camp ha obtingut el vistiplau de tots els partits amb representació al consistori. El regidor d’Esports de l’Ajuntament, David Escudé, ha afirmat que “Barcelona necessita un camp de rugbi i, a més, és un dels esports que volem potencia durant el nostre mandat juntament amb l’atletisme, la nàutica i els esports de pavelló”.

La localització del camp

La Federació Catalana de Rugby ha mostrat satisfacció per la decisió de l’Ajuntament i han anunciat que “s’estudien tres possibles localitzacions: el Bon Pastor, uns terrenys limítrofs amb Sant Adrià de Besòs i la zona del Fòrum”.

La decisió de l’Ajuntament ha estat rebuda amb gran satisfacció per part dels responsables de la federació, ja que consideren que “és un primer pas de cara al 2022, any que celebrarem l’arribada del rugbi a Catalunya, i en què volem tenir un estadi a la capital de Catalunya”.