La majoria de l’equip són jugadores formades a l‘Associació Esportiva les Corts UBAE des de ben petites. Les pistes poliesportives del districte són com casa seva. Aquí s’entrenaven, per exemple, quan van aconseguir el 2017 un triplet de títols en categoria base. Sis anys després, ja com a sèniors i havent aconseguit un ascens històric a la Primera Divisió de futbol sala, poca cosa ha canviat.

Competir a la màxima categoria estatal no els ha garantit per ara disposar d’un pavelló cobert per a tots els dies d’entrenament i almenys un a la setmana l’han de fer a les mateixes pistes de ciment descobertes. La situació l’ha denunciada el club pocs dies abans de començar la temporada. Reclamen a les administracions un equipament estable per entrenar-se sempre en les condicions adients a la categoria.

L’entitat no té una pista coberta i els partits de lliga els disputarà en un pavelló de la UPC. El mateix espai l’ha llogat per fer-hi un entrenament setmanal, però només disposen d’un terç de la pista durant una hora. Un altre dia també s’entrenen en un pavelló de la Universitat de Barcelona (UB), però això ha obligat a ressituar altres equips del club que també en fan ús. La resta d’entrenaments —o tots quan els pavellons estan tancats per vacances— els han de fer a la pista de ciment, i això si el temps ho permet.

Poso la mà al foc que a Primera Divisió no hi ha cap equip entrenant-se en una pista de ciment”
Júlia Peña, jugadora AE les Corts UBAE

“Si fa molta calor, el sol toca de ple; si plou, no et pots entrenar; si ha plogut durant el dia, està tot ple de bassals”, explica la Sílvia Oller, una de les capitanes del Mamuts, com és coneguda l’AE les Corts UBAE. L’altre inconvenient principal l’assenyala una altra jugadora, la Júlia Peña: “Sobretot, es nota molt la superfície, perquè els partits els juguem sobre parquet. Poso la mà al foc que a Primera Divisió no hi ha cap equip entrenant-se en una pista de ciment”.

Reclamen un equipament estable i en condicions

El club reconeix que hi ha un dèficit històric d’equipaments esportius a les Corts, però reclamen a les administracions un suport que fins ara, diuen, no han tingut. Segons la directora de l’entitat, Laura Mateo, el fet de competir a Primera Divisió és “molt costós, perquè hi ha moltes despeses, com els desplaçaments i els hotels, i s’hi afegeix el lloguer dels pavellons”.

La resposta de l’Ajuntament per ara és que s’està enllestint la posada en marxa del pavelló provisional de la Bederrida i que s’ajustaran els usos i els horaris per cobrir les necessitats dels diferents clubs de la zona. La solució podria arribar aviat, però la capitana té clar que potser hauria estat més ràpida en altres circumstàncies: “Si fóssim nois a Primera, potser ja hauríem aconseguit més coses”.