Com puc fer directes (o “streamings”) a Twitch? Quin material i quin programa necessito? Com puc guanyar diners amb els meus directes? Aquestes són algunes de les preguntes que el periodista i “streamer” Roc Massaguer, conegut com Outconsumer, ens ajuda a respondre. I és que la plataforma de directes Twitch és l’eina de moda entre els joves i no tan joves. En el darrer any, coincidint amb la pandèmia de coronavirus, Twitch ha duplicat les seves visites. Dels 3.100 milions d’hores del primer trimestre del 2020 s’ha passat a les 6.300 milions en el mateix període del 2021. El consum d’oci a internet evoluciona i t’expliquem 5 consells per iniciar-te al món dels “streamings” a Twitch.

Els 5 consells d’Outconsumer per obrir un canal de Twitch

Què vull explicar?

Segon Outconsumer, el primer pas i més rellevant és tenir clar el que vols explicar o la temàtica sobre la qual parlaràs al teu canal. És important que t’agradi i que ho dominis. Alguna de les temàtiques que més funcionen són els esports o la política.

On fer els directes i amb quina periodicitat?

“Fer directes a Twitch és com una marató, no un esprint”. El consell principal és tenir una constància que siguis capaç de mantenir. Sobre la plataforma, Outconsumer explica que la més utilitzada és Twitch, però també es poden fer a YouTube, Facebook o Instagram.

Quins recursos necessito?

Un element imprescindible és el micròfon. Segons Outconsumer, és un element clau, ja que la qualitat del so pot marcar l’èxit d’un canal. Per un preu de 50 € es pot obtenir un micròfon USB de molt bona qualitat. Quant als ordinadors, Roc Massaguer recalca que és “preferible fer servir un bon ordinador de sobretaula, que no pas un portàtil”. La capacitat de processar imatges també és un factor clau, així com disposar de dos monitors. El “software”, explica Outconsumer, no serà un maldecap, ja que el programa OBS és gratuïut i és el que fan servir “streamers” de referència com Ibai Llanos o ell mateix.

Com “monetitzo” el meu contingut?

L’advertència d’Outconsumer és clara, ja que assegura que “cal tenir present que no serà una tasca fàcil guanyar diners fent directes a Twitch”.  “Si esteu a Twitch, primer heu de complir les condicions que posa Twitch; després, sol·licitar formalment la ‘monetització’ del que feu; que us ho concedeixin, i començar a ingressar per anuncis, subscripcions i donacions. També podeu tenir un pla de patrocinadors. Pensar amb quin tipus d’empreses us agradaria col·laborar i com fer-ho”.

Fer comunitat

Un cop tens el canal de Twitch en marxa i amb un calendari a seguir, arriba el moment de fer créixer la teva comunitat. “Atendre les seves preguntes i comentaris, oferir eines per a la interacció com recompenses exclusives per fidelitat”, són les recomanacions d’Outconusmer. “El teu canal és teu, però si hi aculls aquells que et segueixen, ajudarà que vagi creixent”.