Córrer s’ha convertit en una moda, però per a molts esportistes és molt més que això. Per a Carles Aguilar, les curses atlètiques han perdut part de l’encant i busca reptes que van més enllà de millorar un temps o una posició. L’ultramaratonià ja fa sis anys que busca un repte que l’ompli personalment i també mira de donar visibilitat a algunes malalties. Aquesta vegada ha fet un gir vers les últimes aventures que havia aconseguit. Entre el 21 i el 25 de setembre viatjarà a Formentera per córrer durant dos dies seguits sense parar. 48 hores sense descans i sense assistència per sumar el nombre màxim de quilòmetres. I tot, per donar visibilitat a la diabetis, tot i que és una malaltia prou coneguda.

48 hores corrent

Carles Aguilar afronta el setè repte solidari de la seva vida. Correrà per la illa de Formentera sense seguir cap ruta, només la intuició o la necessitat el portarà a un lloc o un altre d’aquest indret incomparable del Mediterrani. Quan parlem de no parar, evidentment hi haurà moments de pausa, fins i tot podria ser de descans, però el límit són 48 hores. Per a l’ultramaratonià “és molt difícil saber quants quilòmetres podré fer. En les millors condicions, podria fer entre 8 i 10 quilòmetres per hora”.

Impossible d’entrenar-se

Entrenar-se per a aquest repte és gairebé impossible. El més semblant, competitivament parlant, són les proves de 24 hores seguides, com per exemple les de Can Dragó. Carles Aguilar hi ha participat alguna vegada, però “és un lloc tancat, amb tots els mitjans al teu abast, tens tot el que necessitis allà, és un altre sistema.” L’única opció és entrenar-te, “tot el que puguis, perquè no hi més secrets.”

carles aguilar repte solidari

Carles Aguilar busca sempre indrets que no coneix per als seus reptes

Un repte solidari

Altres anys, aquest periodista de professió havia volgut dona visibilitat a malalties minoritàries, sobretot aquelles que fan referència als més petits. Aquest 2018, però ha preferit posar de manifest la diabetis, molt més comuna, desgraciadament. En col·laboració amb l’Associació de Diabetis de Catalunya mira de fer pedagogia per als més de 600.000 diabètics que hi ha a tot el país.

Reptes solidaris anteriors

Des de l’any 2012, Carles Aguilar ha fet diferents reptes esportius. Des de travessar la costa catalana de punta a punta (400 quilòmetres), 113 quilometres pel voltant del llac de Banyoles o 118 pel desert dels Monegros, entre d’altres.