El Barcelona Universitari Club, BUC, lluitarà en el grup per la permanència, ja que ha quedat sisè classificat en la primera volta de la lliga. Tot i això el seu objectiu es quedar primers del grup per la permanència. Avui ha disputat el partit contra el CAU València, un partit boig en què el BUC ha pogut reduir l’avantatge inicial dels valencians a la segona part, però per molt poc no ha pogut celebrar la victòria. El partit ha acabat amb derrota local per un ajustat 27 a 32.

El CAU València encadena quatre assaigs i es posa per davant del BUC

El partit ha començat igualat amb els primers punts favorables al BUC, 3 a 0, i amb un Hernán Pintos molt entonat, que ha transformat el primer xut de càstig. El CAU València ha aconseguit el primer assaig al minut 9, Oloano Muaiava n’ha estat l’autor (3-5).

L’alternança en el marcador era la tònica, i el BUC, gràcies a l’efectivitat en els xuts de càstig d’Hernán Pintos, s’ha tornat a avançar (9-5). En aquest punt el CAU València ha encadenat tres assaigs de Santiago Germán, Pablo Falomir i Agustín Iglesias, que han fet disparar el marcador a favor, per anar al descans amb un resultat molt folgat, 9 a 22 per al conjunt valencià.

El BUC reprèn el partit amb la remuntada entre cella i cella

El BUC ha sortit a totes, i en el primer minut de la represa Santiago Gallo ha aconseguit un assaig que l’ha apropat a l’objectiu (14-22). Hernán Pintos ha reafirmat la gran arrencada del BUC en aquesta segona part i ha transformat el xut de càstig (17-22).

Quan faltaven 25 minuts per al final, Juan Pablo Mirolo del CAU ha pogut culminar un nou assaig, i ha posat les coses més difícils per als locals (17-29). Amb el xut de càstig també transformat per als valencians a càrrec de Joan Terol, el partit ha quedat gairebé sentenciat (17-32). El BUC, però, no s’ha donat per vençut i ha anotat un nou assaig, obra de Miquel Mas, que ha deixat un marcador de 24 a 32. Hernán Pintos tampoc ha fallat en aquesta ocasió i ha encertat el xut de càstig, que ha deixat un ajustat 27 a 32 quan faltaven sis minuts per al final. El BUC ha tingut una última oportunitat per guanyar, però la pilota se’ls ha esmunyit. El resultat final ha estat de 27 a 32.

Amb aquesta derrota, el BUC lluitarà en la segona volta de la competició per obtenir com a màxim la quarta plaça de la lliga. L’any passat el BUC va quedar segon del grup en què va jugar la segona volta de la competició. Aquesta temporada repetirà grup, el de la permanència, i vol millorar la posició de la temporada passada. L’objectiu és aconseguir la primera plaça, això és, quedar quart en el global de la classificació.

Volem superar la classificació de l’any passat”