El Barçamés a prop el títol de lliga i, de retruc, l’ascens a la màxima categoria del bàsquet femení, la Lliga Endesa. Quan falten tres jornades per al final de la competició regular, les blaugrana, tot i patir molt en el derbi contra el Joventut, han aconseguit una nova victòria (68 a 61) que les acosta gairebé de manera definitiva als principals objectius de la temporada.

Els càlculs del Barça CBS per ser campió

Les blaugrana, en aquesta jornada (27), no depenien d’elles mateixes per aconseguir el campionat i l’ascens, però tenien el primer “matchball”. Havien d’esperar una derrota del Vantage Towers Alcobendas sobre el Hierros Díaz Extremadura i no ha estat així. L‘Alcobendas ha guanyat clarament el partit contra les extremenyes per 91 a 63 i la celebració s’haurà de posposar.

El Barça té la mitjana guanyada en el cas de l’Hozono Global Jairis i tres victòries de marge sobre el conjunt extremeny, però no sobre l’Alcobendas, que li té guanyat l’average al Barça per només un sol punt. Per tant, matemàticament, el conjunt madrileny encara podria ser campió de lliga i desbancar el Barça CBS, tot i que és un escenari poc probable.

En la propera jornada el Barça ja dependrà d’ell mateix per ser campiones de Lliga i aconseguir l’ascens. Només necessitaran una victòria a la pista del Canoe, diumenge 27 de març.

Més d’una dècada allunyades de la Lliga Endesa

El Barça CBS fa 10 temporades i mitja que no disputa cap partit a la màxima categoria del bàsquet femení, una situació que és més que probable que canviï aquesta temporada, si les barcelonines entrenades per Isaac Fernández conquereixen la lliga i matemàticament aconsegueixen l’ascens.

Les blaugrana han aconseguit una regularitat a la temporada 2021-22 a prova de bomba i han superat partits amb serioses dificultats, fet que els ha permès gaudir d’una posició privilegiada a la lliga, i ser líders destacatdes de la competició regular des del mes de novembre. En 27 jornades, ha acumulat un total de 24 victòries i només tres derrotes, una d’elles en la darrera jornada davant l’Estepona, que va evitar que es pogués proclamar campió de lliga.

Actualment se situa amb un avantatge de tres victòries de marge per davant dels seus perseguidors immediats, l’Hozono Global Jairis murcià i el Vantage Towers Alcobendas madrileny. El dia més especial que han viscut les barcelonines, quan el 6 de març van derrotar l’Alcobendas (70-65), el rival directe, en el partit que van jugar en un Palau Blaugrana ple a vessar.

Victòria treballada en el derbi davant el Joventut de Badalona

El partit ha començat amb el Barça descentrat i amb un equilibri de forces molt acusat. Aquest detall ha fet que el Joventut confiés en el seu joc, s’ha posat per davant en el marcador i ha sorprès les barcelonines. El primer quart, molt lluitat i igualat, ha acabat amb avantatge mínim del Badalona, de 15 a 18 punts sobre el Barça CBS. La lluita ha continuat en el segon quart, però el Barça ha aconseguit posar-se per primera vegada per davant, un punt per sobre (36-35) que ha donat cert alleujament a les d’Isaac Fernández i que els ha retornat la concentració.

En el tercer quart s’ha mantingut la màxima igualtat entre Barça i Joventut, les blaugrana, quan faltava un minut per al final del període, només seguien guanyant d‘un sol punt (51-50). Però les badalonines han apretat en els darrers segons del tercer quart i han capgirat l’avantatge mínim a favor (52-51), han imprès la màxima emoció en el darrer i últim quart.

Amb tot obert, en el darrer quart s’ha viscut una disputa engrescadora per la victòria, amb una circulació alta de pilota. El Barça ha tirat d’ofici i ha donat un cop d’autoritat final. Les blaugrana han estat superiors en els darrers minuts, i han augmentat l’avantatge a vuit punts amb un triple clau de Llobet quan faltava només un minut per acabar (68-60). Un detall definitiu per emportar-se la victòria per 68 a 61 sobre les badalonines.