Robert Lewandowski victòria Barça contra el València
@FCBarcelona_cat

Victòria del Barça contra el València (4-2) en un partit en què els de Xavi Hernández han hagut de remuntar un marcador en contra a la segona part. L’enfrontament ha estat marcat per les errades de Ter Stegen, Araujo i l’expulsió de Mamardashvili. Els blaugrana continuen segons a la classificació.

Una primera part marcada per les errades

Els primers 20 minuts de partit han estat de control per part de tots dos els equips. Ni el fet que la pluja, que ha caigut durant tot el dia a Barcelona, hagi donat una treva, ha fet que ni Barça ni València busquessin el gol amb insistència.

Al minut 22 el Barça ha fet el primer gol del partit. Una molt bona centrada de Raphinha l’ha rematada de cap i de manera inapel·lable Fermin López per fer l’1 a 0 i el seu cinquè gol a la Lliga.

L’alegria ha durat poc a Montjuïc. Només cinc minuts. Aquest ha estat el temps que ha passat entre el gol de Fermín i la greu errada de Ter Stegen en la sortida. L’alemany ha intentat fer una picada per sobre d’Hugo Duro, no li ha sortit i el davanter valencianista ha aprofitat el regal per fer l’empat a 1.

I les coses encara han anat a pitjor. I també per una altra errada. Aquest cop ha estat Araujo que ha arribat tard a l’hora de tallar una internada de Peter Federico i l’ha fet caure. Penal clar que Pepelu ha transformat per fer l’1 a 2. En el tram final de la primera part, l’equip de Xavi ha tingut ocasions per empatar el partit, però unes vegades Mamardashvili i d’altres el pal ho han evitat. Han estat uns minuts que han tingut de tot. Fins i tot, l’expulsió del porter del València per tocar la pilota amb el braç fora de l’àrea després d’un error greu de Mamardashvili davant Lamine Yamal. L’equip de Baraja s’ha quedat amb 10 jugadors tota la segona part.

La remuntada del Barça, a la segona part

La segona part ha tingut un guió diferent. Als cinc minuts de la represa, Lewandowski ha rematat de cap un córner llançat per Gundögan i ha tornat a igualar el partit (2-2). El València, amb un home menys, ja no ha sortit a buscar la porteria de Ter Stegen amb pilotes llargues com en el primer temps i ha decidit tancar-se a la frontal de la seva àrea i resistir els atacs blaugrana. Tot i així, una sortida ràpida de Federico i Diego López ha estat a punt de ser gol, però Pedri, providencial, ha enviat la rematada de l’asturià.

El Barça ha continuat amb el setge, però més per orgull que no pas per joc. L’atac i gol han estat constants i sense encert en els metres finals. Això sí, al minut 81, el cap de Lewandowski sí que ha estat encertat. A la sortida d’un córner i, després de tocar-la Araujo, el polonès ha fet el 3 a 2. El millor gol de la nit, però, ha arribat en el temps afegit. Lewandowski, de falta directa, ha fet el 4 a 2 definitiu.