El Barça té un calendari per posar-se a tremolar. Sense temps per analitzar la victòria contra la Penya aquest dissabte en els quarts de final, aquest dilluns els blaugrana juguen el primer partit del play-off de semifinals pel títol de Lliga. A les 21.15 h els de Jasikevicius reben la visita del Tenerife al Palau en una sèrie, que és el millor de tres partits i que el Barça té el factor pista a favor.

El Barça vol recuperar la seva millor versió

Els blaugrana, que amb el d’avui acumularan sis partits en 11 dies, no es poden permetre cap error en un sèrie tan curta i, per tant, el cansament acumulat pot ser un aspecte decisiu. El tècnic recupera Calathes, que ja va jugar el tercer partit contra la Penya, després de l’esquinç al turmell que es va fer a Final Four.

Kuric, molt encertat en el tir exterior en el partit contra el Joventut, pot tornar a ser clau aquest dilluns contra els tinerfenys. Això sí, hi ha jugadors com, per exemple, Mirotic que ha de recuperar la seva millor versió, perquè l’equip el necessita en aquest tram final de la temporada.

Huertas i Shermanidi

El Tenerife, més descansat, però amb una plantilla més curta, arriba al Palau sent un dels equips revelació de la temporada. Destaquen dos noms per sobre de la plantilla. A la direcció de joc hi ha l’exblaugrana Marcelinho Huertas, que tot i els seus 38 anys ha fet una molt bona temporada, i el pivot Shermanidi, que ha estat designat com el jugador més valuós de la Lliga regular de l’ACB.

Els precedents d’aquesta temporada

Aquesta temporada, el Barça i el Tenerife s’han trobat cara a cara dues vegades. A Palau, els blaugrana es van imposar per 81 a 74. Ja a la segona volta de la Lliga, els de Jasikevicius van tornar a guanyar, aquest cop a Tenerife, per 72 a 96.

El segon partit de la sèries serà aquest dimecres a les 21.15 h a Tenerife i si fes falta un tercer i definitiu partit seria divendres al Palau a les 22 h.