El Barça s’ha classificat per a les semifinals de la Lliga ACB de bàsquet. Els de Jasikevicius han aconseguit imposar-se al Joventut de Badalona en el tercer i definitiu partit de quarts de final (94-73). Després d’estar contra les cordes en el segon matx, els blaugrana han tret el gen guanyador que porten a dins per passar de ronda en un partit a caixa o faixa.

Públic al Palau Blaugrana

El matx s’ha disputat al Palau Blaugrana amb la presència de públic per primer cop aquesta temporada. La presència de les grades d’animació, tot i que només hi han pogut assistir 1.000 persones, s’ha notat i molt al pavelló barcelonista..

Primer quart igualat, segon, blaugrana

El partit ha començat força igualat i, tot i que el Barça ha dut la iniciativa, no ha pogut desfer-se d’un Joventut molt lluitador. Ante Tomic ha permès mantenir la igualtat al primer quart (25-21) mentre que en el segon els punts de Dimitrijevic i de Brodziansky han evitat que el Barça marxés amb més avantatge al descans. Cal destacar l’aportació de Pau Gasol, amb 14 punts i 21 de valoració en només 10 minuts de joc fins a la mitja part (45-38). El de Sant Boi ha estat el millor en els dos primers quarts.

Pau Gasol ha estat el jugador més destacat de la primera meitat. @FCBBasket

Esperit guanyador

El tercer període ha estat clau per a la classificació del Barça per a les semis de la Lliga ACB. Els de Jasikevicius han aconseguit dinamitat l’enfrontament com millor saben, amb una bona defensa i amb encert en el llançament exterior. La Penya no podia fer front a l’arsenal barcelonista. Kyle Kuric ha estat el millor, amb 6 de 6 en triples i dos de dos, per 22 punts i 24 de valoració. El parcial d’aquests 10 minuts ha estat de 37 a 14. El Barça ha marxat amb els deures fets (82-52), 30 punts de diferència. L’últim quart ha servit per a repartir minuts

Tenerife, rival a semifinals

El Barça ja coneix el rival a les semifinals de la Lliga ACB. Serà el Lenovo Tenerife que ja s’havia classificat dijous després de superar el San Pablo Burgos després de dos partits. El primer enfrontament tornarà a ser al Palau Blaugrana, amb públic, dilluns a partir de les 21.15 h.