El Sant Andreu rebrà la visita de l’Europa aquest diumenge, a les 18 h, en un partit que omplirà el Narcís Sala de gom a gom. Els quadribarrats arriben després de perdre una ratxa de cinc partit consecutius i amb la possibilitat d’escalar posicions dins la zona de play-off. Xavi Molist creu que “no serà un partit més” i confia en el paper que pot jugar l’afició del Sant Andreu.

El Narcís Sala, el jugador número 12 del Sant Andreu

El derbi de diumenge tindrà un Narcís Sala ple, en el que serà la millor entrada de la dècada amb un total de 6.531 espectadors a les graderies. En un partit com aquest, el paper de la grada pot ser fonamental i Xavi Molist ho sap. L’entrenador quadribarrat confia que el Narcís Sala sigui el jugador número 12 i creu que el suport dels aficionats “donarà ales” als seus jugadors. La gestió emocional dels futbolistes en un partit amb aquest ambient també serà un factor important i, per això, el tècnic del Sant Andreu ha animat els seus jugadors a tenir tranquil·litat, aïllar-se del que passi a les graderies i gaudir de l’experiència.

Un partit en què les dinàmiques no importen

El Sant Andreu arriba al derbi després de perdre una ratxa de cinc victòries consecutives contra el Cerdanyola. Xavi Molist creu que “les dinàmiques no importen en partits com aquest” i que és més un tema de “sensacions i d’estats d’ànim”. El Sant Andreu afrontarà el partit com a cinquè classificat i consolidat a la zona de promoció d’ascens. Una victòria, més enllà del que suposaria a escala moral i de confiança, permetria als quadribarrats acostar-se a lideratge de la classificació i somiar amb l’ascens directe. Els andreuencs són a quatre punts de l’Europa i el Lleida i es troben immersos en una lluita aferrissada per a l’ascens a la Primera Federació amb equips com el Badalona Futur i l’Hércules.

Un Sant Andreu que se sobreposa a les baixes

Els quadribarrats no podran comptar ni amb Forgas ni amb Benítez ni amb Juanan, tots tres descartats. Josu, tocat de l’isquiotibial, ha entrat en la convocatòria de Xavi Molist. També hi és Gerard Oliva, la cara nova de l’atac andreuenc. El Sant Andreu, però, ja ha demostrat ser un equip capaç de sobreposar-se a les lesions de jugadors importants, com ho va fer amb el cas de Forgas. El davanter quadribarrat es va lesionar a principis del desembre del 2023 i l’equip de Xavi Molist va aconseguir mantenir una bona quota golejadora i treure molts partits endavant.

El gran perill del Sant Andreu que haurà de vigilar l’Europa els últims 15 minuts de partit
Els quadribarrats han marcat més de la meitat dels seus gols en aquesta franja de temps